Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Patatesli Omlet Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Merhaba, Cocuklarımıza yumurtayı sevdirmenin bir yolu da omlet yapmaktır. Bugun sabah kahvaltısı icin guzel bir alternatif sunuyoruz Patatesli Omlet hic de sanıldığı kadar zor değil. Hem eminim zor da olsa sevdiklerimize değer diye duşunenler densiniz. Patatesli Omlet yaparken dikkat etmeniz gereken puf noktalardan bir tanesi, aldığınız patatesin buyukluğu. Eğer buyuk patates alırsanız daha az yağ cekecektir. Omletin daha iyi kabarması icin, bir miktar un ve kabartma tozu koyarsanız, omletleriniz daha guzel gorunecektir.
Patatesli Omlet yaparken patateslerin iyi kızarması icin, sıvı yağın iyice kızdığına emin olun. Boylece cok guzel kızarmış patatesleriniz olacak. Patateslerin iclerinin iyi pişmesini istiyorsanız, ağzını kapatarak buharı ile birlikte pişiriniz. Değişik sebzelerle servise sunabilirsiniz, kuru fesleğen cok yakıştığını belirtmeden gecemiyeceğim. Sabah kahvaltı icin sitemizde sadece poğaca tarifleri ve borek tarifleri duşunmeyin, ara sıra cocuklarınıza omlet tariflerimizden yaparak surpriz yapın. Kolay gelsin…
[h=2]Patatesli Omlet Tarifi icin malzemeler[/h] 1 adet buyuk patates
1 adet konserve kırmızı biber
1 corba kaşığı tereyağı
1 cay kaşığı pul biber
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı kabartma tozu
1 corba kaşığı un
3 adet yumurta
Yarım cay bardağı sıvı yağ
Suslemek icin
Maydanoz
Nane
[h=2]Patatesli Omlet Nasıl Yapılır[/h] Oncelikle patatesimizi soyalım ve halkalar halinde keselim. Halka şeklinde olan patatesleri tekrar kup şeklinde kucuk doğrayalım. Kararmaması icin bir kaseye tuz ilave edelim ve patateslerimizi suya alalım. Patatesleri karıştırdıktan sonra suyunu suzun ve kurulayın. Kızartma tavasını alalım ve ocağı acalım. Isınan tavaya sıvı yağ ekleyelim. Kızan sıvı yağın icerisine patateslerimizi alalım ve kızartalım. Kendi buharıyla pişmesi icin tavanın uzerine kapak koyalım. Orta ateşte kızartmaya devam edelim. Patateslerimiz kızarırken biz ayrı bir kaba yumurtalarımızı kıralım. Yumurtaların icerisine birer cay kaşığı tuz, kabartma tozu, ve unu ilave edelim, karıştıralım. Bu arada patateslerimiz kızardıysa kağıt pecete ile sarılmış tabağa alalım. Omlet tavasının icerisine tereyağımızı alalım ve eritelim. Patateslerimizi erimekte olan tereyağın icerisine alalım ve tereyağı eriyene kadar karıştıralım. Tereyağı eridikten sonra karabiber, pul biber ve tuz ilave edelim. Yumurtaları patatesin icerisine eşit bir şekilde yayalım. Ocağı acalım ve pişmesini bekleyelim. Omletimizin piştiğini ust bolgesinin kurumasıyla anlayabiliriz.
[h=4]RESİMLERİ DAHA DETAYLI GOREBİLMEK İCİN LUTFEN UZERLERİNE TIKLAYINIZ…[/h] 1 | 16
patatesli omlet3

2 | 16
patates

3 | 16
patatesli omlet

4 | 16
patatesli-omlet-2

5 | 16
patatesli omlet2

6 | 16
patatesli-omlet-3

7 | 16
ptates

8 | 16
yumurtalı omlet kopya

9 | 16
patatesli-omlet-5

10 | 16
yumurtalı omlet

11 | 16
patatesli-omlet-6

12 | 16
yağlı omlet

13 | 16
patatesli-omlet-7

14 | 16
patatesli-omlet-8

15 | 16
patatesli-omlet-9

16 | 16
patatesli-omlet


BAŞKA BİR OMLET TARİFİ
MALZEMELER
5 orta boy patates
3 soğan
1 cay bardağı zeytinyağı
6 yumurta
Tuz,
karabiber
Yemek Tarifi
Patatesleri bir gece onceden tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Sudan cıkararak buzdolabında bekletin. Soğanları piyazlık doğrayın. 3-4 corba kaşığı zeytinyağında biraz tuzla altın sarısı renk alana kadar kavurun. Bu sırada patatesleri soyun, incecik yarım halka biciminde dilimleyin. Kavrulmuş soğana katıp biraz da patatesleri kavurun. Tavayı ateşten alın. Malzemeyi ayrı bir kaba boşaltıp soğumasını bekleyin. Yumurtaları bir canağın icinde catalla akı sarısı birbirine karışacak şekilde cırpın. Tuzunu karabiberini atın. Sebzelerin uzerine ilave edip guzelce harmanlayın. Kaim tabanlı geniş bir tavayı once ısıtın, daha sonra yağlayın. Malzemenin tumunu sıcak tavaya koyun. Uzerini kaşığın tersiyle duzeltin. Kapağını ortup 1 dakika harlı ateşte pişirin. Sonra ateşi iyice kısın. Yumurtanın altı pembeleşene kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin. Geniş bir tabağın yardımıyla omleti tekrar yağlanmış tavaya tersyuz edin. Ustune kapağını orterek diğer tarafını da pişirin. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.