Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
Hamuru için :
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Alabildiği kadar un
- 4-5 adet orta boy patates
- Tuz ve pul biber
- Yufkaların arasına sürmek için 1 su bardağı zeytinyağı
- Öncelikle iç harcının hazırlanıp soğutulması lazım.
- Bunun için patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
- Ardından ezilerek içine tuz ve pul biber eklenip karıştırılır.
- Hamur için tüm malzeme yoğurma kabına alınarak yoğurulur.
- Bu aşamada un yavaş yavaş ilave edilir.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hazırlanan hamur yarım saat üstü kapatılarak dinlendirilir.
- Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alınarak un yardımıyla merdaneyle ince bir şekilde açılır.
- Üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir.
- İç malzemesi konulup rulo şeklin de sarılır.
- İlk yufka tepsiye alınırken tam ortada kendi etrafında sarılır.
- Diğer Yufkalar da aynı şekilde hazırlanıp tepside birbirlerinin etrafına dolanır.
- Hepsi bittikten sonra üzerine biraz yağ gezdirilerek 185 derecelik fırına sürülerek 25 dakika kadar pişirilir. (Fırın önceden ısıtılmış olmayacak)