[h=2]Nişastalı Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler[/h]Hamur için;
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı limon
- 5 yemek kaşığı su
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Mısır nişastası
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Sıvı malzemeler bir kaba alınır. Sıvı malzemeler karıştıktan sonra un ve kabartma tozu eklenir kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulur. 15 dk dinlendirilir.
- Hamur dinlenirken patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
- Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biber, karabiberi de ekleyerek kavurun.
- Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Toplam 60 adet beze çıkması gerekir.
- Bezeler küçük pasta tabağı büyüklüğünde nişasta ile açılır her birinin arasında nişasta serpiştirilir.
- 20 bezeyi bitirince tepsi büyüklüğünde merdaneyle açılır her bir 20 beze bu şekilde yapılır 20 bezelerden 3 kat yufka yapılır bir yufka bir patates olarak tepsiye yerleştirilir ve dilimlenerek sıvı yağ her yerine eşit olacak şekilde sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun