Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Nişastalı Patatesli Börek

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Nişastalı Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler[/h]Hamur için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı limon
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
Üzeri için ;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Açmak için;

  • Mısır nişastası
İç Harcı için:

  • 4 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
[h=2]Nişastalı Patatesli Börek Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Sıvı malzemeler bir kaba alınır. Sıvı malzemeler karıştıktan sonra un ve kabartma tozu eklenir kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulur. 15 dk dinlendirilir.
  2. Hamur dinlenirken patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
  3. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biber, karabiberi de ekleyerek kavurun.
  4. Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Toplam 60 adet beze çıkması gerekir.
  5. Bezeler küçük pasta tabağı büyüklüğünde nişasta ile açılır her birinin arasında nişasta serpiştirilir.
  6. 20 bezeyi bitirince tepsi büyüklüğünde merdaneyle açılır her bir 20 beze bu şekilde yapılır 20 bezelerden 3 kat yufka yapılır bir yufka bir patates olarak tepsiye yerleştirilir ve dilimlenerek sıvı yağ her yerine eşit olacak şekilde sürülür.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
    Afiyet olsun