Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Nevzine Tatlısı

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağ( margarinde kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3, 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz (sevmeyenler koymayadabilir veya tercihen fındıkta olabilir)
Şerbeti:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2, 5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
  • Yarım su bardağı pekmez
[h=2]Nevzine Tatlısı Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Öncelikle şeker su ve limon suyunu ocağa alıp kaynatın.
  2. Kaynadıktan sonra 5 dk daha ocakta tutun sonra alın.
  3. Pekmezi ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  4. Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  5. Hamur için tüm malzemeleri unu kontrollü şekilde ilave ederek yoğurun.
  6. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
  7. Yağladığınız dikdörtgen cam kalıba hamurunuzu eşit ve düzgün biçimde yayın.
  8. Üzerine çatalla çizikler atın. önceden ısıtılmış 150-180° fırında (fırından fırına göre değişebilir) altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
  9. 30 dk kadar sürüyor.
  10. İlk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş şerbetini dökün ve çekmesini bekleyin.
  11. Dinlendikçe güzelleşen bir tatlı. 1 gece buzdolabında bekledikten sonra çok daha güzel oluyor.
  12. Zamanınız yoksa en azından 2-3 saat buzdolabında bekletmenizi öneririm.
  13. Kaymaklada servis edebilirsiniz. Afiyet olsun