[h=2]Nefis Tuzlu Kurabiye (Buzlukta Saklamalı) Tarifi İçin Malzemeler[/h]Hamuru için;
- 125 Gr tereyağ/margarin
- 1 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 2-3 çorba kaşığı üzüm veya elma sirke
- 4-5 su bardağı un (kıvama göre değişebilir)
- Susam
- Çörek otu
- 1 yumurta sarısı
- Kurabiye hamuru için derin bir yoğurma kabına sıvı yağ, tereyağ, yumurta akı, kabartma tozu, sirke, pudra şekeri ve tuz alınır.
- Tereyağı ezilene kadar yoğurulur.
- Un kontrollü olarak eklenerek yoğurmaya devam edilir.
- Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde üzeri kapatılır ve 15 -20 dk kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Dinlenen hamur çıkarılır.
- İster iki yağlı kağıt arasında açılan hamura şekiller verilir, istenilirse de ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde şekiller verilerek yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizilir.
- Tepsiye dizilen şekilli kurabiye hamurlarının üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülür.
- En son susam ve çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.