Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Maklube

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Maklube Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinc
  • 2 patates
  • 1 kuru soğan
  • Garnitur
[h=2]Maklube Tarifi Yapılışı[/h] Oncelikle derin bir tencerede etler kavrulur.
Etler piştikten sonra pirincin yarısı etin ustune dokulur ayrıca garniturde eklenir aralara,, halka halka kesilmiş kurusoğan ve patatesler kızartılır ve sıralanır.
Pirincin kalan kısmı da ustlerine ilave edilir.
Pirincin uzerine tereyağı parcaları bırakılır.
Pirincin uzerini gececek şekilde sıcak su ilave edilir.
Tuz konur kısık ateşte pişmeye bırakılır (karıştırılmaz )
Pilav demlendikten tencere ters cevrilerek bir tepsinin uzerine boşaltılır. Etrafı istenilen şekilde ister garnitur ister salata ve yoğurtla şekillendirilir ve afiyetle yenir