Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Maklube Tarifi İcin Malzemeler[/h]
Etler piştikten sonra pirincin yarısı etin ustune dokulur ayrıca garniturde eklenir aralara,, halka halka kesilmiş kurusoğan ve patatesler kızartılır ve sıralanır.
Pirincin kalan kısmı da ustlerine ilave edilir.
Pirincin uzerine tereyağı parcaları bırakılır.
Pirincin uzerini gececek şekilde sıcak su ilave edilir.
Tuz konur kısık ateşte pişmeye bırakılır (karıştırılmaz )
Pilav demlendikten tencere ters cevrilerek bir tepsinin uzerine boşaltılır. Etrafı istenilen şekilde ister garnitur ister salata ve yoğurtla şekillendirilir ve afiyetle yenir
[h=2]Maklube Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 500 gr kuşbaşı et
- 2 su bardağı pirinc
- 2 patates
- 1 kuru soğan
- Garnitur
Etler piştikten sonra pirincin yarısı etin ustune dokulur ayrıca garniturde eklenir aralara,, halka halka kesilmiş kurusoğan ve patatesler kızartılır ve sıralanır.
Pirincin kalan kısmı da ustlerine ilave edilir.
Pirincin uzerine tereyağı parcaları bırakılır.
Pirincin uzerini gececek şekilde sıcak su ilave edilir.
Tuz konur kısık ateşte pişmeye bırakılır (karıştırılmaz )
Pilav demlendikten tencere ters cevrilerek bir tepsinin uzerine boşaltılır. Etrafı istenilen şekilde ister garnitur ister salata ve yoğurtla şekillendirilir ve afiyetle yenir