[h=2]Makarnalı Börek Tarifi İçin Malzemeler[/h]
Bizim evde yapıldığında beylerin makarna olduğuna inanmadığı su böreği diyerek yediği makarnalı börek tarifini deneyenlere şimdiden afiyet olsun
•Her fırın farklı olabildiği için kontrollü olmakta fayda var.
•Pişirmeden bir gece buzdolabında dinlenirse iyice özleştiğinden piştiğinde mükemmel oluyor ve piştikten sonra da durdukça güzelleşiyor.
•Şimdiden ellerinize sağlık
- 1 yufka
- Yarım paket fiyonk makarna
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- Tuz (biraz haşlama suyuna biraz harcın içine)
- Beyaz peynir arzu ettiğiniz kadar (bol olunca çok lezzeti oluyor)
- 3 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Bizim evde yapıldığında beylerin makarna olduğuna inanmadığı su böreği diyerek yediği makarnalı börek tarifini deneyenlere şimdiden afiyet olsun
- Yarım paket makarnayı üzerindeki maximum dakika süresince az tuzlu su da haşlıyoruz.
- Süzdükten sonra soğuk suya tutmuyoruz ki birazcık hamurlaşsın.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra sıvı yağ, süt, peynir, 2 yumurta ve diğerinin beyazı, tuz, (börekte maydanoz sevenler bu aşamada koyabilir ama ben maydanozsuz sevdiğim için kullanmadım) hepsini güzelce harmanlıyoruz.
- Borcamı yağlayıp yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştiriyoruz.
- Makarna harcını tepsiye döküp eşit şekilde dağıtıyoruz.
- Kenardaki yufkalarla harcın üzerini kapatıp üzerine yumurta sarısı, biraz süt yoksa yoğurtta olur ve biraz sıvı yağ karışımı sürüyoruz.
- Aralıklı olarak minik parça tereyağ da koyabilirsiniz. 200 derece fırında 30 dk pişiriyoruz.
•Her fırın farklı olabildiği için kontrollü olmakta fayda var.
•Pişirmeden bir gece buzdolabında dinlenirse iyice özleştiğinden piştiğinde mükemmel oluyor ve piştikten sonra da durdukça güzelleşiyor.
•Şimdiden ellerinize sağlık