Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Madımak

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
240
[FONT=&quot][h=3]Madımak tarifi için malzemeler[/h]

  • 500 gr madımak
  • 2 soğan
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 domates
  • 4~5 sivri biber
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • Tuz


[/FONT]

[FONT=&quot]

[/FONT]​
[FONT=&quot][h=3]Madımak Nasıl Yapılır[/h]
Madımakları ayıklayın ve yıkayın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun. İnce doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesi de küçük doğrayıp ekleyin. Madımakların suyunu süzüp ekleyin. Yemeğin pişmesine az kala ince bulguru ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Ilık servis yapın.
Çorak toprakların en güzel otlarından biridir madımak. Her türlü pişirim şekliyle dahi lezzetinden bir şey kaybetmez.

[/FONT]