Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
240
[h=2]Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı +3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı taze yoğurt
  • Yarım su bardağı çiçek yağı
  • 2 paket vanilya
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 tepeleme çay kaşığı zerdeçal
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 6 su bardağı un (hamuru toparlamak için yarım su bardağı kadar daha un kullanılabilir)
Üzeri İçin ;

  • Toz şeker
[h=2]Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Un hariç tüm malzemeleri homojen olacak şekilde karıştırın.
  2. Ardından unu yavaş yavaş ilave edip yoğurun.
  3. Yumurtanızın miktarına göre yoğurdunuzun türüne göre un miktarı değişecektir. Elinize hafif yapışan çok sert olmayan bir hamur elde edeceksiniz.
  4. Şekillendirmek için elinizi çiçek yağına bulayabilirsiniz.
  5. Şekillendirdiğiniz kurabiyelerin üzerini toz şekere bulayıp yarım saat dinlenmeye bırakın.
  6. 180 derecelik fırında kurabiyeleriniz çatlayıp hafif kızarana kadar pişirin.
  7. Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
(Bu tarifle 30 adet kurabiye elde ettim)
(Kurabiyeleri şekillendirdikten sonra dinlendirmezseniz çatlamaz)
(Kabartma tozu ile aynı kıvamı elde edemezsiniz karbonat olmalı)