[h=2]Limonlu Zerdeçallı Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler[/h]
(Bu tarifle 30 adet kurabiye elde ettim)
(Kurabiyeleri şekillendirdikten sonra dinlendirmezseniz çatlamaz)
(Kabartma tozu ile aynı kıvamı elde edemezsiniz karbonat olmalı)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı +3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı taze yoğurt
- Yarım su bardağı çiçek yağı
- 2 paket vanilya
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1 tepeleme çay kaşığı zerdeçal
- 1 limon kabuğu rendesi
- 6 su bardağı un (hamuru toparlamak için yarım su bardağı kadar daha un kullanılabilir)
- Toz şeker
- Un hariç tüm malzemeleri homojen olacak şekilde karıştırın.
- Ardından unu yavaş yavaş ilave edip yoğurun.
- Yumurtanızın miktarına göre yoğurdunuzun türüne göre un miktarı değişecektir. Elinize hafif yapışan çok sert olmayan bir hamur elde edeceksiniz.
- Şekillendirmek için elinizi çiçek yağına bulayabilirsiniz.
- Şekillendirdiğiniz kurabiyelerin üzerini toz şekere bulayıp yarım saat dinlenmeye bırakın.
- 180 derecelik fırında kurabiyeleriniz çatlayıp hafif kızarana kadar pişirin.
- Soğuyunca servis edebilirsiniz.
(Bu tarifle 30 adet kurabiye elde ettim)
(Kurabiyeleri şekillendirdikten sonra dinlendirmezseniz çatlamaz)
(Kabartma tozu ile aynı kıvamı elde edemezsiniz karbonat olmalı)