[h=2]Leziz Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler[/h]Hamuru için:
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Un (3. 5-4 su bardağı kontrollü ekleyelim )
- 3 adet elma
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
- Yarım çay bardağı ceviz kırığı
- 1 çay kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Elmaları güzelce yıkayıp soyup rendeleyelim.
- Tavaya alalım üzerine şeker ,ceviz ve tarçını ekleyip orta ateşte suyunu bırakıp çekince ye kadar pişirelim ve soğuması için kenara alalım.
- Diğer yandan yoğurma kabına sıvı malzemeleri alıp karıştıralım (tüm malzemeler oda ısısında olmalı)
- Kabartma tozu ve vanilya ekleyip unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım.
- Toparlanan yumuşak bir hamur elde edelim 10 dakika dinlendirelim ve istediğimiz gibi şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 ° fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyelerimizi soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edelim afiyet şifa olsun.