[h=2]Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler[/h]
Size çok beğeneceğiz bir turşu tarifi veriyor olacağım. Keyifle misafirlerinize ikram edeceksiniz. Hadi o zaman işe koyulalım ;
- Lahana (istenilen kadar, kullanılan çeyrek lahana)
- 1 adet havuç
- Kırmızı lahana ( istenilen kadar)
- 6 tane sarımsak
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 18 tane nohut
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay bardağı elma sirkesi
Size çok beğeneceğiz bir turşu tarifi veriyor olacağım. Keyifle misafirlerinize ikram edeceksiniz. Hadi o zaman işe koyulalım ;
- Sıcak suyun içine kaya tuzu, şeker ve sirkeyi koyup eritelim.
- Beyaz lahana, kırmızı lahana ve havuçlu yemeklik doğrayıp karıştıralım.
- Kavanozlarımızın altına 6’er adet nohutu ve 2 adet sarımsağı koyalım.
- Üzerine turşuluklarımızı koyalım boşluk kalmayacak şekilde bastırıyoruz.
- Tüm kavozları bu şekilde yaptıktan sonra hazırladığımız turşu suyunu dökelim.
- Kapağını kapatıp ters çevirelim 30 dak. ters kaldıktan sonra karanlık serin bir ortamda 2 hafta bekletiyoruz.
Süre bitiminde turşumuz yemeye hazır.
Şeker ve nohut tuşunun fermentasyonunu hızlandırıyor merak edenler için dip not.