Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lahana Turşusu

EvHanımı

Member
Katılım
6 Ocak 2020
Mesajlar
100
[h=2]Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • Lahana (istenilen kadar, kullanılan çeyrek lahana)
  • 1 adet havuç
  • Kırmızı lahana ( istenilen kadar)
  • 6 tane sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 18 tane nohut
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 çay bardağı elma sirkesi
[h=2]Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı[/h]Merhaba arkadaşlar,
Size çok beğeneceğiz bir turşu tarifi veriyor olacağım. Keyifle misafirlerinize ikram edeceksiniz. Hadi o zaman işe koyulalım ;

  1. Sıcak suyun içine kaya tuzu, şeker ve sirkeyi koyup eritelim.
  2. Beyaz lahana, kırmızı lahana ve havuçlu yemeklik doğrayıp karıştıralım.
  3. Kavanozlarımızın altına 6’er adet nohutu ve 2 adet sarımsağı koyalım.
  4. Üzerine turşuluklarımızı koyalım boşluk kalmayacak şekilde bastırıyoruz.
  5. Tüm kavozları bu şekilde yaptıktan sonra hazırladığımız turşu suyunu dökelim.
  6. Kapağını kapatıp ters çevirelim 30 dak. ters kaldıktan sonra karanlık serin bir ortamda 2 hafta bekletiyoruz.
    Süre bitiminde turşumuz yemeye hazır.
    Şeker ve nohut tuşunun fermentasyonunu hızlandırıyor merak edenler için dip not.