[h=2]Kumlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler[/h]Keki İçin;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1. 5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 80 gr bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 pk vanilya
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
- Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin. (Un’u dikkatli ekleyin) Çok koyu bir kıvam olmasın.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama karışımı ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 180°derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk pişirin. (Kürdan ile kontrol edin)
- Derin bir tencereye tereyağ, çikolata ve vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyip iyice çırparak pişirin.
- Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatın ve diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpın.
- Kekin ilk sıcaklığı çıkınca sütü dökün.
- Sonra muhallebiliyi dökün.
- Biraz bekledikten sonra rondodan geçirdiğiniz petibör bisküviyi üzerine serpiştirin. (Petibör bisküvinin ilk önce yarım paketini yapın biraz daha yoğun olmasını isterseniz diğer yarısınıda rondodan geçirirsiniz) Afiyet olsun.