Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Kremalı Domates Corbası Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]Kremalı Domates Corbası Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 250 gr domates puresi
- 100 ml sıvı krema
- 1 yemek kaşığı salca
- 4 su bardağı su (1 bardak 200 ml)
- Tuz, 1 cay kaşığı kimyon, karabiber, pulbiberi, kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- Oncelikle tencereye sıvı yağını dokelim. Isınınca 1 yemek kaşığı unu ekleyip pembeleşinceye kadar karıştırarak kavuralım.
- Daha sonra salcayı ve domates puresini ekleyelim suyu da ekleyip iyice cırpalım.
- Undan dolayı topaklanma olmasın.
- Tuzu ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca kremayı ekleyelim altını orta dereceye getirelim kıvamın kendinize gore ayarlayın.
- Tavaya tereyağını ekleyelim eriyip kızgınlaşınca naneyi ekleyip bu karışımı tencerenin icine ekleyelim karıştıralım. Corbamız hazır afiyet olsun