Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Kıymalı Kabak Sarma (Yemeye Doyulmayan Lezzet) Tarifi İcin Malzemeler[/h] Bardak olcusu: Ajda cay bardağı (170 ml)
*Tarif 4 kişiliktir.
*Servis ederken yanına yoğurt koyabilirsiniz.
[h=2]Kıymalı Kabak Sarma (Yemeye Doyulmayan Lezzet) Tarifi İcin Malzemeler[/h] Bardak olcusu: Ajda cay bardağı (170 ml)
- 4 adet sakız kabak
- 250 gram yarım yağlı kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 cay bardağı ince bulgur
- 1 cay bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salcası
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 tatlı kaşığı dolusu toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1 cay kaşığı karabiber
- Yarım cay kaşığı kimyon
- 3 cay bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı dolusu domates salcası
- 1 cay kaşığı dolusu tuz
- 1 cay kaşığı dolusu toz biber
- 1 cay kaşığı dolusu kekik
- Tereyağı
- 1 cay bardağı ince bulguru uygun bir kaba alıp uzerine 1 cay bardağı sıcak su ekleyip bulgurun şişmesini bekliyoruz.
- Bu sırada 1 adet orta boy soğanı soyup rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.
- Ilımış olan ince bulgura rendelediğimiz soğanı, kıymayı, baharatları ve salcayı ilave edip iyice yoğuruyoruz.
- Sakız kabakların baş kısımlarını kesip, kabuklarını soyuyoruz ve soyacakla ince dilimler haline getiriyoruz.
- Kabakların cok cekirdekli olan yerlerini kullanmıyoruz.
- Kabakları dilimlememiz bitince, kıymalı harctan 1 tatlı kaşığı alıp dilimlenmiş kabağın bir ucuna koyup sarıyoruz.
- Tum kabak dilimleri bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.
- Buyuk boy borcamın zeminine yumuşamış tereyağını biraz kalın bir tabaka olacak şekilde surup, sardığımız kabakları yan yana diziyoruz.
- Sosunu hazırlamak icin sıcak su, salca, tuz, kekik ve toz biberi karıştırıp, salcanın tamamen erimesini sağlıyoruz.
- Sosu kabakların uzerine dokuyoruz ve borcamın uzerini aluminyum folyo ile kapatıp uzerine bıcakla uzun delikler acıyoruz.
- 180 derece onceden ısınmış fanlı fırının orta katında 40 dakika pişiriyoruz.
*Tarif 4 kişiliktir.
*Servis ederken yanına yoğurt koyabilirsiniz.