Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıymalı Kabak Sarma (Yemeye Doyulmayan Lezzet)

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Kıymalı Kabak Sarma (Yemeye Doyulmayan Lezzet) Tarifi İcin Malzemeler[/h] Bardak olcusu: Ajda cay bardağı (170 ml)

  • 4 adet sakız kabak
İc harcı icin:

  • 250 gram yarım yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 cay bardağı ince bulgur
  • 1 cay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salcası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı dolusu toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • Yarım cay kaşığı kimyon
Sosu icin:

  • 3 cay bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı dolusu domates salcası
  • 1 cay kaşığı dolusu tuz
  • 1 cay kaşığı dolusu toz biber
  • 1 cay kaşığı dolusu kekik
Borcam zemini icin:

  • Tereyağı
[h=2]Kıymalı Kabak Sarma (Yemeye Doyulmayan Lezzet) Tarifi Yapılışı[/h]
  1. 1 cay bardağı ince bulguru uygun bir kaba alıp uzerine 1 cay bardağı sıcak su ekleyip bulgurun şişmesini bekliyoruz.
  2. Bu sırada 1 adet orta boy soğanı soyup rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.
  3. Ilımış olan ince bulgura rendelediğimiz soğanı, kıymayı, baharatları ve salcayı ilave edip iyice yoğuruyoruz.
  4. Sakız kabakların baş kısımlarını kesip, kabuklarını soyuyoruz ve soyacakla ince dilimler haline getiriyoruz.
  5. Kabakların cok cekirdekli olan yerlerini kullanmıyoruz.
  6. Kabakları dilimlememiz bitince, kıymalı harctan 1 tatlı kaşığı alıp dilimlenmiş kabağın bir ucuna koyup sarıyoruz.
  7. Tum kabak dilimleri bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.
  8. Buyuk boy borcamın zeminine yumuşamış tereyağını biraz kalın bir tabaka olacak şekilde surup, sardığımız kabakları yan yana diziyoruz.
  9. Sosunu hazırlamak icin sıcak su, salca, tuz, kekik ve toz biberi karıştırıp, salcanın tamamen erimesini sağlıyoruz.
  10. Sosu kabakların uzerine dokuyoruz ve borcamın uzerini aluminyum folyo ile kapatıp uzerine bıcakla uzun delikler acıyoruz.
  11. 180 derece onceden ısınmış fanlı fırının orta katında 40 dakika pişiriyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun.
*Tarif 4 kişiliktir.
*Servis ederken yanına yoğurt koyabilirsiniz.