Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kereviz tempura

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 2 adet kereviz (Yuvarlak dilimlenmiş)
  • 5 adet havuç (İkiye ayrılmış)
Kaplama sosu icin

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 300 ml çok soğuk su veya soda
  • 200 g un (Yaklaşık 1 su bardağı)
Kızartmak icin

  • Ayçiçek yağı ve susam yağı
Dip sos icin

  • 1 çay kaşığı bayır turbu püresi
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Acı sos ve toz kırmızı biber
[h=3]Kereviz tempura Nasıl Yapılır[/h] Kereviz tempura tarifimiz ile sevdiklerinize unutamayacakları bir lezzet yaşatın.


  • Sebze malzemelerini iyice yıkayıp kurulayın ve dilimleyin.
  • Karışım için; yumurta ve suyu tahta kaşık ile iyice çırpın ve bir yandan da unu ekleyin. Un topaklanabilir, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve susam yağını derin bir tavada iyice kızdırın. Sebzeleri önce una, sonra kaplama sosuna bulayın. Isıttığınız yağın içine atarak altın rengi oluncaya kadar kızartın (Rengi çok pembeleşmeyecek).
  • Sos için gerekli olan tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kereviz tempuraları sosu ile birlikte sıcak servis edin.

    Nefis ayvalı kereviz tarifi icin tıklayın.