Magazin Editor
Magazin Habercisi
Malzemeler:
Hamuru icin:
Ve:
Dışına kullanmak icin 1 cay bardağı kadar ince cekilmiş Antep fıstığı
Yapılışı:
Hamuru icin:
- 1 paket margarin
- 1 yumurta
- 1 bardak pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı normal cekilmiş ceviz veya ince cekilmiş Antep fıstığı*
- 1 tepeleme cay kaşığı tarcın
- 1/3 cay kaşığı karanfil
- 2 kaşık şeker
Ve:
Dışına kullanmak icin 1 cay bardağı kadar ince cekilmiş Antep fıstığı
Yapılışı:
- İc malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın.
- Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar koparıp icli kofte gibi icini oyup ic malzemenizden 1-2 tatlı kaşığı doldurun.
- İcini doldurduğunuz hamurunuzun ağzını hafifce kapatıp cok bastırmadan uclarını birleştirin
- Doldurduğunuz hamurun kapattığınız ucların karşı tarafına denk gelen kısmını fıstık icine batırıp fıstıklı tarafı ice gelecek şekilde kalıba koyun
- Uzerine hafifce bastırarak kalıbın şeklini verdirin (hafif bastırmaya dikkat edin, sert bastırırsanız piştikten sonra sert bir kereviciniz olur)
- Yağladığınız Fırın tepsisine kalıptaki hamuru ters cevirip cıkarın.
- 180 derece fırında uzeri pembeleşmeden cıkacak şekilde pişirin.