Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kerevic

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Malzemeler:
Hamuru icin:

  • 1 paket margarin
  • 1 yumurta
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İci icin:

  • 1 su bardağı normal cekilmiş ceviz veya ince cekilmiş Antep fıstığı*
  • 1 tepeleme cay kaşığı tarcın
  • 1/3 cay kaşığı karanfil
  • 2 kaşık şeker
*: Ben Antep fıstığı kullandım, tarcın,karanfil ve şeker miktarını zevkinize gore değiştirebilirsiniz.
Ve:
Dışına kullanmak icin 1 cay bardağı kadar ince cekilmiş Antep fıstığı


Yapılışı:

  1. İc malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın.
  2. Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar koparıp icli kofte gibi icini oyup ic malzemenizden 1-2 tatlı kaşığı doldurun.
  4. İcini doldurduğunuz hamurunuzun ağzını hafifce kapatıp cok bastırmadan uclarını birleştirin
  5. Doldurduğunuz hamurun kapattığınız ucların karşı tarafına denk gelen kısmını fıstık icine batırıp fıstıklı tarafı ice gelecek şekilde kalıba koyun
  6. Uzerine hafifce bastırarak kalıbın şeklini verdirin (hafif bastırmaya dikkat edin, sert bastırırsanız piştikten sonra sert bir kereviciniz olur)
  7. Yağladığınız Fırın tepsisine kalıptaki hamuru ters cevirip cıkarın.
  8. 180 derece fırında uzeri pembeleşmeden cıkacak şekilde pişirin.
*: Aslında eskilerden kalma kerevic kalıbı tahtadan ve yanında tutacak sapı olur, ama biz plastik, uzerinde basınca hamurun kalıptan cıkmasını sağlayacak kalıplar kullanıyoruz. (kalıpları gormek icin yazıların uzerindeki linkleri tıklayın)