Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Katmer

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Katmer, Gaziantep’ de sabah kahvaltılarında yenilen tatlı bir yiyecek. İcerisinde, şeker, kaymak ve Antep fıstığı var. Evde de yapılabilecek bir yiyecek ama hamurunun hazır yufkadan daha ince acılması gerektiği icin biraz maharet isteyen bir şey. Ama ben yine de denemek isteyenler icin nasıl yapıldığını anlatmak istiyorum. Katmer yapan yerler katmer hamurunu belli bir buyukluğe gelene kadar merdane ile geri kalan kısmını ise elleri ile hamuru savurarak acıyorlar, boylece daha ince acılması sağlanmış oluyor. Acılan hamurun orta kısmına biraz yağ serpeleyip sutle hazırlanmış kaymak* homojen olarak dağıtılır. Uzerine şeker ve Antep fıstığı serpilerek hamur zarf şeklinde kapatılır. Sac uzerinde veya teflon tavada pişirilebilir.


* Kaymak, sut ve irmik kullanılarak hazırlanıyor. 1 bardak soğuk sutun icerisine bir yemek kaşığı irmik konularak karıştırıldığı yerde ateşe konur ve karıştırmaya devam edilir. Katılaşınca altı kapatılır. Kilis'te katmerin icine sut kaymağı konulur, ben hic yemedim ama yiyenler daha ağır olduğunu soyluyorlar.