Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Katmer Poğaça

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler[/h]Bardak ölçüsü Su bardağı 200 ml
Çay bardağı 125 ml

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı hamuruna (Sarısı üzerine)
  • 5, 5 – 6 su bardağı un (undan una ölçü değişe bilir)
  • Aralarına sürmek için oda ısısında tereyağ veya margarin
ÜZERİNE

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Çörekotu
  • Susam
  • Haşhaş
[h=2]Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı[/h]
  1. İlk olarak ılık su, ılık süt, şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.
  2. Tuz, sıvı yağ ve yumurta aklarını ilave edip karıştıralım. Unu kontrollü ekleyerek yoğuralım.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Hamuru hemen 10 bezeye ayıralım.
  4. Unladığımız zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
  5. Üzerine bolca tereyağ sürelim. hamurları açıp üst üste dizelim.
  6. En son açtığımız hamuru yağlamadan en üste koyalım.
  7. Elimizle bira bastırarak genişletelim.
  8. Oklava veya merdane yardımıyla büyüterek açalım. Yaklaşık büyük boy yuvarlak fırın tepsisi boyutu kadar. İlk olarak 4 eşit parçaya keselim. Her bir parçayıda 6 eşit parçaya keselim. Toplamda 24 poğaça elde edeceğiz. Poğaçaları geniş tarafından sarmaya başlayalım. Kendimize hafif çekerek saralım.
  9. Bütün pohaçaları hazırlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  10. Üzerine yumurta sarılarını sıvı yağ ile karıştırıp sürelim.
  11. Üzerine çörek otu susam veya haşhaş serpip 20 dakika tepsi mayası yapalım.
  12. Önceden ısttığımız 180 derece fırında yaklaşık 35 -40 dakika pişirelim.
  13. Pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
    Pişirdikten sonra buzlukta saklayıp fırında ısıtıp tüketebilirsiniz lezzetinde bir değişiklik olmayacaktır