Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karnabahar puresi ve garniturler

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 500-600 g karnabahar
  • 1-2 su bardağı sut
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1-2 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 1 havuc
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Ciceklerine ayrılmış 400-500 g karnabaharı bir tencereye alın, sut ve sarımsağı ekleyin. Karnabaharı kaplayacak kadar su ekleyip, karnabaharlar iyice yumuşayıncaya dek orta ateşte pişirin. Pişen karnabaharları suzdurun ve tereyağı, tuz ekleyip puruzsuz bir pure elde edene dek mutfak robotundan gecirin.
  • Tabakta farklı bir doku yaratmak icin 100-200 g ciceklerine ayrılmış karnabahar ve dilimlenmiş havucu bir fırın kabına alın. 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ve Bir-iki tutam tuzla iyice ovup, kuzunun olduğu fırında, ustu acık şekilde, sebzeler renklenip yumuşayıncaya dek 20-25 dakika pişirin.