[h=2]Karamelli Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 125 gr tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı Kabartma tozu
- Un
- Yarım su bardağı su
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı krema
- Yumuşak bir hamur yoğuralım .
- Yağlı kağıt arasında acalım şekil verip çatalla bir kaç delik açalım.
- 180 derecede kurabiyelerin üzerinde fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Karameli için, Su ve şekeri tencerede ara ara karıştırıp rengi karamel rengini alana kadar pişirelim.
- Yakmadan tereyağını ekleyip eritene kadar karıştıralım kremayıda ekleyip karıştıralım.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Kurabiyelerin üzerine sürelim.
- Üzerine benmari usulu eritilmiş sütlü bitter çikolataya, fındık ,fıstık, ceviz ekleyelim.
- Karamelin üzerine çikolata sürelim soğumaya alalım.
- Ben bu seferlik kahvaltılık çikolata sürdüm.