Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kakaolu Şekerpare Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Bugun yep yeni ve cok guzel bir tatlı tarifi ile sizlerleyiz, değerli takipcilerimiz. Şerbetli tatlıları sevenler bu tarife bayılacak, bildiğimiz şekerpareyi biraz farklı olarak sizlere sunduk. Hamuru icin kullanacağımız malzemelerinin taze olması cok onemi bu tatlının, tereyağının ve yumurtaların oda ısısında olması cok onemlidir. Kakaolu Şekerpare Tarifinin onemli puf noktalarından biri de şerbetinin yapılış zamanı, Kakaolu Şekerpare Tarifinin şerbetini Kakaolu Şekerpareleri fırına verdikten sonra hemen şerbeti yapmaya başlayalım. Cunku Kakaolu Şekerpareler sıcak olmalı (ilk sıcaklığı cıkmış) şerbette sıcak olmalı. Kakaolu Şekerpare Tarifinin belki de en onemli puf noktası budur. Sozu fazla uzatmadan, Kakaolu Şekerpare Malzeme listesi ve Kakaolu Şekerpare Tarifine gecelim. Sitemizi sık kullanılanlara ( yer imleri) bizi takip etmeye devam edebilirsiniz. Her gun yeni tariflerle sizlerle olacağız. Kolay gelsin… Ayrıca sade şekerpare tarifimize de bakabilirsiniz.
[h=2]Malzeme Listesi[/h] Oda sıcaklığında tereyağı (250 gram)
44 gram (1/2 cay bardağı) aycicek yağı
40 gram (4 yemek kaşığı) irmik
2 tane, yumurta
1 tane yumurtanın akı
14 gram (2 yemek kaşığı) kakao
20 gram (2 yemek kaşığı) Hindistan cevizi
72 gram (8 yemek kaşığı) pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Uzeri icin
1 tane, yumurtanın sarısı
Ceviz
[h=2]Şerbet Malzemeleri[/h] 510 gram (3 su bardağı) toz şeker
750 gram (3 su bardağı) su
Yarım limonun suyu
[h=2]Kakaolu Şekerpare Nasıl Yapılır[/h] once hamurunu hazırlayalım, Kakaolu Şekerpare Tarifinin, karıştırma kabına Kakaolu Şekerpare hamur malzemelerini koyalım. Uzerine yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur ekde edebe kadar yoğuralım. Hazırladığımız ele yapışmayan hamurdan, yumurtadan biraz kucuk parcalar koparalım. Elimizde hamuru yuvarlayalım daha sonra bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Elimizde hafif yassılaştırdığımız hamurların uzerine, bir fırca yardımı ile yumurta sarısını surelim ve uzerlerine ceviz koyun. 175 derecelik onceden ısıttığımız fırında pişmeye bırakalım. Biz bu arada şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye suyu ve şekeri alalım, karıştırarak kaynatalım kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin ve yaklaşık beş dakika kaynatalım, daha sonra ocaktan alalım. Bu arada pişen Şekerparelerin ilk sıcaklığı cıkar cıkmaz uzerine sıcak olan şerbeti verelim. Bir gece bekletelim ve servise sunalım, afiyet olsun…