[h=2]Kafesli Kurabiye (Elmalı Ve Havuçlu) Tarifi İçin Malzemeler[/h]Hamuru için:
- 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağına yakın un
- 3 adet elma
- 2 orta boy havuç
- 1, 5 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Ceviz
- Başta iç harcını hazırlıyoruz.Elma ve havuçları rendeleyin.
- Şekerle beraber tavada orta ateşte, sık sık karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Yumuşamış tereyağı ve şekeri mikserle 2-3 dakika kadar çırpın.
- Sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu sırasıyla ekleyip çırpmaya devam edin.
- Malzemeler tamamen bütünleşince mikseri bırakın.
- Kabartma tozunu ekleyin.
- Unu bardak bardak ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde 2 ayrı parça alın. İkisini de ayrı ayrı açın. Birinin orta kısmına iç harcından koyun.
- Diğer parçayı da kafesli kesme ruletiyle kesin ortasına iç koyduğunuz diğer parçanın üzerine kapatın.
- Aralarını hafifçe açın. İç malzemesi ortaya gelecek şekilde yuvarlak kalıpla veya bardakla kesin.
- Tepsiye aralıklı olarak kurabiyeleri dizin
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pempeleşene kadar pişirin
- Fırından aldıktan 10 dakika sonra pudra şekeri eleyin. (Çok sıcakken şeker üzerinde hemen eriyor ve daha fazla şeker serpmek zorunda kalıyorsunuz)
Afiyet şifa olsun.