Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kafesli Kurabiye (Elmalı Ve Havuçlu)

EvHanımı

Member
Katılım
6 Ocak 2020
Mesajlar
100
[h=2]Kafesli Kurabiye (Elmalı Ve Havuçlu) Tarifi İçin Malzemeler[/h]Hamuru için:

  • 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağına yakın un
İç Harcı:

  • 3 adet elma
  • 2 orta boy havuç
  • 1, 5 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Ceviz
[h=2]Kafesli Kurabiye (Elmalı Ve Havuçlu) Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Başta iç harcını hazırlıyoruz.Elma ve havuçları rendeleyin.
  2. Şekerle beraber tavada orta ateşte, sık sık karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Ocaktan aldıktan sonra tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  4. Yumuşamış tereyağı ve şekeri mikserle 2-3 dakika kadar çırpın.
  5. Sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu sırasıyla ekleyip çırpmaya devam edin.
  6. Malzemeler tamamen bütünleşince mikseri bırakın.
  7. Kabartma tozunu ekleyin.
  8. Unu bardak bardak ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  9. Hamurdan mandalina büyüklüğünde 2 ayrı parça alın. İkisini de ayrı ayrı açın. Birinin orta kısmına iç harcından koyun.
  10. Diğer parçayı da kafesli kesme ruletiyle kesin ortasına iç koyduğunuz diğer parçanın üzerine kapatın.
  11. Aralarını hafifçe açın. İç malzemesi ortaya gelecek şekilde yuvarlak kalıpla veya bardakla kesin.
  12. Tepsiye aralıklı olarak kurabiyeleri dizin
  13. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pempeleşene kadar pişirin
  14. Fırından aldıktan 10 dakika sonra pudra şekeri eleyin. (Çok sıcakken şeker üzerinde hemen eriyor ve daha fazla şeker serpmek zorunda kalıyorsunuz)
    Afiyet şifa olsun.