Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ispanaklı lebeniye

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 300 g kıyma (Tercihen yağsız)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 500 g ıspanak
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı pirinc (Suda bekletilmiş)
  • 1 su bardağı nohut (Haşlanmış)
  • 500 g suzme yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • 1 cay kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

  • Kıymayı yarım su bardağı su ile birlikte tencerede suyunu cekene dek kavurun. 1 yemek kaşığı tereyağını ve havanda ezdiğiniz sarımsakları ekleyin. 5 dakika daha kavurun.
  • İnce kıydığınız ıspanakları, tuzu, baharatını ekleyin. 5 dakika cevirin. Sıcak suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın.
  • Su kaynayınca suda bekletip suzduğunuz pirinci ve haşladığınız nohutları ilave edin. 10 dakika kaynamaya bırakın.
  • Ayrı bir sos tenceresinde oda sıcaklığına gelmiş suzme yoğurdu ve yumurta sarısını karıştırın. Yarım cay bardağı su ekleyip biraz daha karıştırın. Yoğurtlu karışımı cok kısık ateşte aynı yonde karıştırarak ısıtın.
  • Yoğurtlu karışım ısınınca kaynamakta olan yemeğin icine yavaş yavaş ekleyin. Bu arada yemeği surekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Birkac taşım kaynayınca ocaktan alın.
  • Servis icin kalan 1 yemek kaşığı tereyağını eritip kuru naneyi kavurun. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın. Naneli tereyağını da uzerine dokun. Bekletmeden sıcak olarak servis yapın.