[h=2]Ispanaklı Çıtır Börek (Açamıyorum Diyenlere En Kolay El Açması Börek Oklavasız) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 5 su bardağı un
- 1. 5 su bardağı ılık su
- 1 şeker kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı (margarin olabilir)
- 1. 5 demet ıspanak
- Tuz, karabiber, pul biber (damak tadına göre miktarını ayarlayabilirsiniz)
- Öncelikle hamurumuzu güzelce yoğuralım orta sertlikte olmalı yumuşak olmamalı kesinlikle un veya su kıvamı farklılık gösterebilir o yüzden kendinize göre ayarlayın.
- Yaklaşık 45 dk veya 1 saat vakit varsa dinlendirin sonrasında limon büyüklüğünde bezelere bölün.
- 4 parmağınızla bastırın bezeleri sıvı yağı ve tereyağını eritin sıcak sıcak bezeleri yağlayın ,kaşık kaşık dökün .
- Streç fim veya poşet geçirerek öylede bir 30dk en az dinlendirin.
- Ispanakları topraktan güzelce arındırarak minik minik doğrayın baharatları tuz atın oda hazır.
- Hamur dinlenince onuda açmaya başlayalım kalan yağ ile elimizi ıslatın gererek açın korkmayın yırtılmaz hemen asılın incecik zar gibi olana kadar büyü açın.
- Yarım katlayın ıspanağı suyunu sıkıp öyle arasına katın sıkmadan sarın.
- Gül böreği gibi diğer bezeleride aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine kalan yağı sürün .
- 180- 200 derecede ısıtılmış fırına verin kızarınca servise hazır.