Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Havuclu Şehriye Corbası Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Soğuk Kış gunlerinin sıcacık lezzeti Havuclu Şehriye Corbası Tarifi ile sizlerleyiz. Corbalar Turk ve Anadolu mutfak kulturunde onemli bir yer tutar, oyle ki gun icinde istediğiniz zaman dilimi icinde kullanabilirsiniz. Besleyici ve doyurucu olması da tercih edilmesi nedenleri arasına girmektedir. Corbalar midenin oz suyunu harekete gecirdiği icin iştahsız cocuklar icinde birebirdir. Bu yuzden menulerde ilk sırayı alıyor, Turk mutfağında yeri ve onemi cok buyuktur, Anadolu mutfağında yaz mevsiminde kış hazırlıklarında onemli bir yer tutar Tarhana Corbası buna en guzel ornektir. Her turlu sebze ve meyve yetişen ulkemiz bizim icin bulunmaz nimettir.
[h=2]Havuclu Şehriye Corbası Malzemeler[/h] 3 tane havuc
1 cay Bardağı, yıldız şehriye
1 tane patates
Taze kekik
30 gram, tereyağ
5 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber, zeytinyağ
[h=2]Havuclu Şehriye Corbası Tarifi[/h] Patates ve havucları yıkayalım, patatesin kabuklarını soyalım havucun uzerini kazıyalım. Havuc ve patatesi rendeleyelim. Bir tencereye tereyağını alalım eriyince rende yaptığımız patatesi ve havucu soteleyelim. Uzerine sıvıyağı ilave edip bir sure daha sotelemeye devam edinUzerine tavuk suyunu ilave edelim cok az tuz ilave edelim, havuc ve pataesler pişince uzerine yıldız şehriyeyi ilave edelim şehriyeler pişine kadar pişirelim. Servise sunarken uzerine kekik serpelim. Afiyet olsun.