Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Havuclu Salepli Tart Kek

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Havuclu Salepli Tart Kek Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 cay bardağı sut
  • 1 cay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet havuc
  • 3 yemek kaşığı ceviz
  • 1 cay kaşığı tarcın
  • 4 yemek kaşığı su
  • 2 cay bardağı un (Azalıp coğalabilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki Islatmak İcin:

  • 1 su bardağı kaynamış sut
  • 1 yemek kaşığı salep
Kreması İcin:

  • 2 su bardağı sut
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı salep
  • 3 yemek kaşığı ciğ krema
[h=2]Havuclu Salepli Tart Kek Tarifi Yapılışı[/h] Yumurta ve şekeri iyice cırpıyoruz.
Havuc haric butun kek malzemelerini katıp cırpıyoruz.
Rendelenmiş havucu ekleyip karıştırıyoruz.
İyice yağlanmış tart kalıbına kek harcını dokup onceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollu bir şekilde pișiriyoruz 35 dakika veya daha fazla olabilir
Kek pişerken kremasını hazırlıyoruz.
Ciğ krema haric butun malzemeleri tencereye koyup pișiriyoruz.
İyice soğuduktan sonra ciğ kremayı ekleyip iyice cırpıyoruz.
Pişmiş ve soğumuș kekimizi kalıptan dikkatli bir şekilde cıkarıp tekrar kalıba koyup iyice salep ve sut karıșımıyla ıslatıyoruz.
Kremayı kekimizin ortasına eşit bir şekilde dikkatlice yayıyoruz.
Uzerine tarcın dokup cevizle susluyoruz isteğe bağlı tabi Afiyet olsun