[h=2]Havuçlu Portaklı Kış Pastası Tarifi İçin Malzemeler[/h]KEK HARCI İÇİN;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 su bardağı un
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tane portakal kabuğu rendesi
- 2 tane havuç rendesi
- Çikolata sosu
- 1 tane havuç rendesi
- İlk önce 2 tane yumurtayı kırın ve iyice çırpın.
- Toz şekeri ekleyin ve köpük köpük olana kadar çırpın.
- Zeytinyağını ve portakal suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Bir eleke unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilyayı ekleyin ve çırpmadan önce portakal rendesini ve havuç rendesini ekleyin.
- Çok çırpmanıza gerek yok topaklar kalmasın yeter ve elinizle çırpmanız daha iyi olabilir.
- Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve kek harcını dökün yere bir iki defa vurarak havanın çıkmasını sağlayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 35-40 dakika kadar pişirin kek pişerken çikolata sosunu yapın ve çikolata sosunu ara ara karıştırarak kabuk tutmasını engelleyin.
- Fırından çıkınca keki soğumaya bırakın ve soğunca servis tabağına çıkartın
- Uzun çubukla keke delikler açarak çikolata sosunu dökün ve 15 dk kadar bekletin
- Son alarakta havuçları üzerine elinizle serpin.