[h=2]Havuç Turşusu Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 kg havuç
- 2 su bardağı limonlu sirke
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- Limon
- 5-6 diş sarımsak
- Havuçlarımızı yıkayıp soyuyoruz. Küçük ve ince şekilde doğruyoruz.
- Sarımsaklarıda soyup kavanoza havuçlarla beraber karışık atıyoruz.
- 2 yemek kaşığı tuzu ekliyoruz.
- 2 su bardağı sirke ,3 su bardağı suyu turşumuzun üzeri kapanacak şekilde dolduruyoruz.
- En üste limon kesip koyduktan sonra kavanozun ağzını iyice kapatıyoruz.
- Kavanozu hafifçe sallıyoruz (tuzun iyice karışması için)
- 2 hafta sonra turşumuzdan çıkarıp yiyebiliriz.