[h=2]Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 125 gr tuzsuz tereyağı yada margarin ( Oda sıcaklığında )
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( klasik çay bardağı )
- Yarım çay bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı haşhaş
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Ay çekirdeği ( Dilerseniz susam da kullanabilirsiniz )
- Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, süt, haşhaş, sirke, tuz ve toz şekeri karıştırma kabımıza alalım.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek çok sert olmayacak bir hamur elde edelim. Yağlı kağıt üzerinde, çok ince olmayacak şekilde açalım. (Dilerseniz benim yaptığım gibi kurabiye kalıbı kullanarak kesebilir, dilerseniz hamuru hiç açmadan parçalar kopararak elinizde yuvarlayarak şekil verebilirsiniz. )
- Ardından yumurta sarılarını sürüp ay çekirdeğine batıralım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 180 Derecede önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirelim.