[h=2]Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 125 gram teremyag
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 – 3, 5 su bardağı un ( Kontrollü bi şekilde)
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 4 yada 5 damla limon suyu
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım su bardağı sarı haşhaş ( Mavide olur )
- Süslemesi için beyaz çikolata fıstık veya fındık
- Öncelikle tenceremize su ve şekerimizi koyup karıştırıyoruz eriyince 10 dakika kaynatıyoruz.
- Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğuması için kenara alıyoruz.
- Şerbetimizin soğuk olması gerekiyor o arada hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Yoğurma kabına malzemelerimizi koyup yumuşak bi hamur elde etmek için yoğuruyoruz
- Hamurumuzu yağlı kağıt arasına koyup kalıpla kesiyoruz. Siz ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayabilirsiniz. Tercih size kalmış ben kalıplarla kestim üzeri için bi tabanımıza süt ve haşhaşımızı koyuyoruz.
- Önce süte sonra haşhaşa batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
- 180 derecede pişiriyoruz pişince ilk sıcağı çıkınca soğumuş serbetimizi döküyoruz iyice şerbetini çekmesi için kenara alıyoruz.
- Şerbetini çekince benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolatadan koyup fıstıkla süslüyoruz üst süslemesi sizin tercihinize kalmış