[h=2]Haşhaş Mantolu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler[/h]
Kurabiyeyi çok seven biri olarak, dışındaki haşhaşların dişe gelen çıtırtısı kurabiyeleri yerken keyfime keyif kattı desem yalan olmaz.
Denemek isteyenler için hadi buyurun tarife.
- 1 paket tereyağı
- 2 kahve fincanı pudra şeker
- 2 adet yumurta (birinin akı haşhaşları bulamak için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakao (50 gr)
- Aldığı kadar un
- Yumurta akı ve haşhaş
Kurabiyeyi çok seven biri olarak, dışındaki haşhaşların dişe gelen çıtırtısı kurabiyeleri yerken keyfime keyif kattı desem yalan olmaz.
Denemek isteyenler için hadi buyurun tarife.
- Un, kabartma tozu, vanilya, kakao hariç diğer tüm malzemeleri bir kasede şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Daha sonra kalan malzemeler de eklenerek ele yapışmayan bir kurabiye hamuru yapılır.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanır. Önce yumurta akına sonra haşhaşa bulanır.
- Ortasına parmağınız ile bastırarak tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 15-20 dakika pişirilir.
- Dilerseniz ortasına kahvaltılık çikolata koyabilirsiniz. Yapacak olanlara afiyet olsun.