Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Guvecte patatesli patlıcan sufle

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 3 adet patates
  • Tuz, karabiber
  • Bir tutam muskat
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 4 yemek kaşığı suzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1/2 cay bardağı sıvı yağ
[h=3]Guvecte patatesli patlıcan sufle Nasıl Yapılır[/h]
  • Patatesleri yıkadıktan sonra kabuğuyla birlikte suda haşlayın. Daha sonra kabuğunu soyup patates ezicisi ile pure haline getirin. Tuzunu, tereyağını, kimyonu ve muskatı ekleyerek biraz daha karıştırın.
  • Patlıcanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra birkac yerinden kurdanla delin. Daha sonra ister fırının ızgara bolumunde ister ocakta kozleyin.
  • Patlıcanları kozledikten sonra kabuğunu soyun ve bekletmeden her tarafına tuz serpip kararmasını onleyin. 10 dakika beklettikten sonra cok ince kıyın.
  • Sosu icin yoğurdu, unu, yumurtaları ve sıvı yağı homojen bir kıvam alana dek karıştırın.
  • Guvec kaplarına once patates puresini yayın. Patlıcanı, sosu, peynirleri bir kapta karıştırdıktan sonra patates puresinin uzerine paylaştırın. Guvec kaplarını onceden ısıtılmış 200 derece fırında, ızgara telinin uzerine yerleştirin. 20 dakika bu şekilde pişirip, sıcak servis yapın.
Nefis kabaklı sufle tarifini de notlarınız arasına ekleyin.