Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Guneş Poğaca Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Merhaba, E-Tarifler takipcileri bugun sizlere Guneş Poğaca Tarifi vereceğiz. Hamur işleri yapanlar bilir, yaptığımız poğacalar coğunlukla sert duşer. Eğer poğacanız sert duştu ise biliniz ki bir yerlerde hata yapmışsınızdır. Malzemelerin oda ısısında olması gerekiyor. malzemelerin son kullanama tarihini mutlaka kontrol ederek kullanmaya ozen gosterelim. Hamur harcına su veya sut katacaksanız, ılık olmasına ozen gosterelim. Poğacaya ya kuru maya katacağız yada yaş maya mayanın hazırlanma şekline ozen gosterelim. Kuru maya kullanacaksanız, ılık suya kuru maya ve 1 kaşık şekeri ilave edip karıştıralım. Sonra en az 10 dakika dinlendirip hamur harcına katalım. Yaş maya kullanacaksanız, ılık sute katıp iyice karıştıralım, kopurene kadar bekleyelim. Mayanın taze olup olmadığını elimizde ufalayarak anlayabiliriz, eğer elimizde ufalanarak dağılıyorsa taze olduğunu anlarız.
Guneş Poğaca yı eğer sabah kahvaltı icin duşunuyorsanız, yanına Yumurta yemekleri kategorisinden Peynirli Omlet Tarifini tavsiye edebiliriz. Yine kahvaltı sofrasına cok yakışacak bir tarif Meze tarifleri kategorisinden Kekikli Patates Tarifini onerebiliriz. Recel tariflerinden Zeytin Receli Tarifi ile sofranıza Ege esintisi getirebilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…
[h=2]Guneş Poğaca Tarifi icin malzemeler[/h] 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 Tane yumurta
220 gram (1 su bardağı) yoğurt
110 gram (yarım su bardağı) sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 miktar tuz
400 gram (4 su bardağı) un
İc harcı icin
1 cay fincanı rendelenmiş beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Uzeri icin;
1 adet yumurtanın sarısı
Corek otu
[h=2]Guneş Poğaca Tarifi[/h] Yoğurma kabına unu alalım ortasını havuz gibi acalım diğer malzemeleri ortaya koyalım.(gerekirse un ilave edin)
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Kıvama gelen hamuru ılık bir yerde yirmi dakika dinlendirelim.
Biz bu arada ic malzemesini hazırlayalım. Bunun icin oncelikle maydanozu ayıklayıp yıkayalım.
Ayıklanmış ve yıkanmış maydanozu incecik kıyalım, uzerine rende yaptığınız beyaz peyniri ilave edelim karıştıralım.
Dinlenmiş hamurdan, mandalinadan biraz daha kucuk parcalar koparalım, icine ic harctan yeteri kadar koyalım ve kapatalım.

.
Cevresine bıcak yardımı ile centikler atalım, sonra hamurun uzerine fırca yardımı ile yumurta sarısını surelim.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim, hazırladığımız poğacaları yerleştirelim. Poğacaların tam ortalarına corek otu serpelim. 170 derecelik ısıda pişirelim.
Afiyet olsun….
Not: Bu malzemelerden 18 tane poğaca cıkıyor.