Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gul Boreği Tarifi (Ispanaklı, Patatesli ve Kıymalı)

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Merhaba değerli E-Tarifler.Com ziyaretcileri. Bugun sizlere sitemizin gulu diyebileceğimiz en cok beğenilen borek tariflerinden biri olan Gul Boreği Tarifini vereceğiz. Ancak bu boreğimiz pekcok malzemeden yapıldığı icin patatesli gul boreği, kıymalı gul boreği ve ıspanaklı gul boreği… hepsini tek bir sayfamızda birleştirmenin sizler acısından da kolay olacağını duşunduk. Umarız ki en guzel lezzetleri sitemizde bulabilirsiniz. Kolay gelsin.
[h=2]Gul Boreği Tarifi icin Malzemeler[/h] (4 Kişilik)
4 yufka
tuz, karabiber
pulbiber
yarım kilo kıyma
1 demet maydanoz
Harcı icin
yarım paket kabartma tozu
1 cay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
[h=2]Borek Tarifi[/h] Kıymaları suyunu cekene kadar pişirin maydanozu ve baharatıda katın. Harc malzemelerini de karıştırın. Yufkaları ust uste koyun ve dort parcaya kesin ust katta olana yoğurtlu harctan surun. Kıymalı olan harcı ekleyin ve rulo şeklinde sarın. Ruloların ustune harc surun ve gul şeklini verin. Yarım saat dinlendirin ve yumurta surup 200 derecede pişirin. Geniş olan uca bir yemek kaşığı kıymalı icten serip rulo haline getirin. rulonun uzerine de yoğurtlu harc surup gul şeklinde sarın. tum yufkalar icin aynı işlemi uygulayıp borekleri yarım saat dinlendirin. uzerlerine yumurta sarısı surup 200C fırında pişirin.
BAŞKA BİR TARİF:
[h=2]Ispanaklı Gul Boreği İcin Malzemeler[/h] 1 paket 7 numara yufka (Turkiye icin 500gr kadar)
1 yumurta
4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1/3 su bardağı sıvıyağ
yarım kilo ıspanak
250 gr kıyma
1 orta boy soğan
tuz, karabiber, pul biber
[h=2]Ispanaklı Gul Boreği Tarifi[/h] Sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı karıştırın. İcine biraz tuz serpebilirsiniz. Ispanaklı ici hazırlamak icin: Soğanı yemeklik doğrayıp 2 kaşık yağda iyice kavurun. Sonra kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. En son yıkanıp sapları ayıklanmış, doğranmış taze ıspanakları ilave edin. Hepsini birlikte ıspanaklar sonunceye kadar karıştırarak kavurup tuz, karabiber, arzuya gore pul biber ilave edin. Dikdortgen olan yufkalarınızdan bir tane enlemesine tezgÂha koyup fırca ile hazırlamış olduğunuz harctan surun. İkinci yufkayı da ustune koyup ona da harctan surun. Ispanaklı icten yufkanın geniş kenarına boydan boya koyup rulo seklinde sarın. Sonra uzun halde sarılmış yufkayı gul gibi yuvarlayın. Resimdeki sekli elde edeceksiniz. Butun yufkaları bu şekilde bitirin. Kalan harcı boreklerin ustune surun. Eğer kalmamışsa 1 yumurtayı biraz yoğurtla karıştırıp surebilirsiniz.
Ustune susam ya da corekotu serpip 375F (165C) dereceli fırında pişirin.
BAŞKA BİR TARİF:
GEREKLİ MALZEMELER (6 Kişilik)
* 3 Adet Yufka
* 3 Adet Patates (haşlanmış)
* 500 gr.Ispanak
* 1 Adet Soğan
* 1 Demet Maydanoz
* 150 gr Kıyma
* 1/2 Corba Kaşığı Salca
* 1 Fiske Tuz
* Karabiber,Pulbiber
* 1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
* 1 Adet Yumurtanın Sarısı
Hamur işi Tarifi
1 – Haşlanmış patatesleri rendeleyelim.Soğanı kıyma ile birlikte hafifce pembeleştirelim. Ayıklanıp yıkanan ıspanağı ekleyerek 2 dakika daha kavuralım.Yarım corba kaşığı salcayı tuzu biberleri arzuya gore muskat rendesini ilave edelim.Maydanozu da ekleyip 1 dakika daha kavuralım, ateşten alalım.
2 – Patates rendesini de ekleyip karıştıralım. Yufkaları ust uste serip dorde bolelim.Her ucgen parcaya hazırladığımız icten yayalım.Rulo yaparak saralım.Ruloyu kendi etrafında dondurerek yuvarlak borekler yapalım.Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.230 derece ısıtılmış fırında pişirelim.