Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ginkgo Biloba Nedir ve Yan Etkileri Var Mıdır?

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Yaşayan en eski ağac turlerinden olan, Ginkgo Biloba 120 metreye kadar buyur ve bin yıl kadar hayatta kalır. Kısa dalları ve yelpaze benzeri yaprakları ve yenmeyen etkili bir kokuya sahip meyveleri vardır. Tohum ve yaprakları, uzun sureden beri tıbbi amaclı olarak kullanılmaktadır. Bitkinin takviyeleri standart ve sıvı ozler, tabletler ve kapsuller de dahil olmak uzere ceşitli formlarda kullanılmaktadır. Kurutulmuş Ginkgo yaprakları ayrıca cay yapmak icin de kullanılmaktadır. Ginkgo Biloba takviyeleri ile ilgili bilgiler, karmaşık olabilir, neredeyse sonsuz sayıda sozde faydaları olduğu gibi, bu faydalara tıp camiasından değişen duzeylerde destek verilmektedir.
[h=2]Onemi[/h]ABD ve Avrupa’da en cok satan besin takviyesi olan Ginkgo Biloba, Almanya ve Fransa’da sık sık recete edilir ve ozellikle Cin tıbbında binlerce yıldır bitkisel tedavi olarak kullanılmaktadır. Kırktan fazla bileşik, Ginkgo Biloba ’da tespit edilmiş olmakla beraber, Maryland Universitesi Tıp Merkezi, flavonoidler ve terpenoid spesifik antioksidan bileşiklerin, bitkinin tıbbi yararlarından sorumlu olduğuna inanıldığını belirtmiştir. Maryland Universitesi Tıp Merkezine gore bu bileşikler sağlıklı kan akışını, sağlıklı kan damarlarını, sinirleri, sağlıklı kalp ve retinayı desteklemektedir.
[h=2]Ginkgo Biloba Kullanım Alanları[/h]Mayo Klinik ve Maryland Universitesi Tıp Merkezine gore, Ginkgo Biloba takviyesinin faydaları, hafıza geliştirme, Alzheimer hastalığı, serebral yetmezlik gibi demans formlarından zihinsel ve duygusal belirtilerin tedavisini icermektedir. Ginkgo Biloba glokom ve makula dejenerasyonu nedeniyle olan gorme bozukluğunu tamir edebilir. Ginkgo’dan ayrıca, kulaktaki cınlama nedeniyle oluşan, aralıklı klodikasyon gibi seslerin giderilmesinde, bacaklarda kan akışının engellenmesiyle oluşan ağrı durumunda faydalanılabilir. Mayo Klinik, Ginkgo Biloba’nın kardiyovaskuler hastalık, inme iyileşmesi, hemoroit atakları, disleksi, yukseklik hastalığı, kemoterapinin yan etkileri, astım belirtileri, baş donmesi, depresyon, şizofreni, kokain bağımlılığı, Raynaud ve Graves hastalığı, multipl skleroz ve diğer durumlar icin yardımcı olacağını ileri surmektedir.
ginkgo-biloba-nedir-ve-yan-etkileri-var-midir-5e9349f2532cf.jpg

[h=2]Geleneksel Kullanımları[/h]Mayo Klinik, bilimsel delillerle ispatlanmamış olsa da Ginkgo Biloba’nın, kullanımının uzun bir gecmişe dayandığını belirtmiştir. Bircoğu bitkisel ve alternatif alanlarda yaygındır. Bu kullanımların bazıları anti-inflamatuar ajan, alerji onleyici, kanser, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, baş ağrısı, diyabet, bronşit, katarakt, kan pıhtılaşması, mesane problemleri, adet belirtileri, nobetler, ulser, yorgunluk ve fibromiyalji tedavisini icermektedir.
[h=2]Yan Etkileri[/h]Ginkgo Biloba’nın ozellikle de cilt uzerinde hafif veya şiddetli alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğine dikkat ceken Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Ulusal Merkezine gore, Ginkgo Biloba’nın baş ağrısı, ceşitli gastrointestinal sorunlar ve baş donmesine neden olduğu bilinmektedir. Ayrıca Ginkgo Biloba’nın tohumunun hammaddesi, nobetlere ve potansiyel olarak olumcul toksisiteye neden olabilir. Ginko Biloba icin onerilen dozları aşmak ciddi problemlere de yol acabilir.
[h=2]Uyarılar[/h]Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Ulusal Merkezi Ginkgo Biloba’nın kanama riskini artırabileceği konusunda uyarmaktadır, bu nedenle ozellikle antikoagulan kullanan kişiler, kanama bozuklukları veya zamanlanmış tıbbi işlemleri olan kişiler ozellikle risk oluşturmaktadır. Diğer olası ilac ve besin takviyesi etkileşimi gibi tehlikeleri de vardır. Maryland Universitesi Tıp Merkezi tarafından ozetlenen bazıları ise selektif serotonin geri alım inhibitoru (SSRI) ve kan basıncı ve kan şekeri duzenleyicileri gibi tedavileri icerir. Ginkgo Biloba takviyeleri 18 yaşından kucuk kişiler tarafından ya da epilepsi veya hamile kadınlar tarafından alınmamalıdır. Ginkgo Biloba kullanmaya başlamadan once doktorunuza danışınız ve kullandığınız butun takviye ve ilacları doktorunuza acıklayınız.