Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gaziantep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Gaziantep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 2 su bardağı şeker
  • 250 gr sade yağ (Vita yağı)
  • 2 su bardağı sıfır numara ince irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1. 5 su bardağı ince cekilmiş antep fıstığı
[h=2]Gaziantep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Oncelikle yağ, şeker beyazlaşıp kopurene kadar cırpalım el ile yada rondo ile yapılmalıdır.
  2. Antep fıstığı, Un ve irmik karışıma eklenir. Yavaş yavaş hamurumuza katılarak yoğrulur.
  3. Şekil almaya başlayınca ceviz buyukluğunde hamur kopartılır avuc icimizde yuvarlayarak kalın cubuk yapılır ve iki ucu birleşir ve birleşim yerine 1 tum antep fıstığı konulur.
  4. Cok kalın yapmayalım cunku pişerken buyuyorlar.
  5. Onceden ısıtılmış 125 derecede fırında yavaş yavaş pişirilir.
  6. Tepside soğumaya bırakılır iyice soğuyunca servis tabağımıza alınır. Afiyet olsun.