Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Gaziantep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]Gaziantep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 2 su bardağı şeker
- 250 gr sade yağ (Vita yağı)
- 2 su bardağı sıfır numara ince irmik
- 2 su bardağı un
- 1. 5 su bardağı ince cekilmiş antep fıstığı
- Oncelikle yağ, şeker beyazlaşıp kopurene kadar cırpalım el ile yada rondo ile yapılmalıdır.
- Antep fıstığı, Un ve irmik karışıma eklenir. Yavaş yavaş hamurumuza katılarak yoğrulur.
- Şekil almaya başlayınca ceviz buyukluğunde hamur kopartılır avuc icimizde yuvarlayarak kalın cubuk yapılır ve iki ucu birleşir ve birleşim yerine 1 tum antep fıstığı konulur.
- Cok kalın yapmayalım cunku pişerken buyuyorlar.
- Onceden ısıtılmış 125 derecede fırında yavaş yavaş pişirilir.
- Tepside soğumaya bırakılır iyice soğuyunca servis tabağımıza alınır. Afiyet olsun.