Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fransız Pandispanyası

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Porsiyon: 8-10 kişilik
Hazırlık suresi: 25 dakika
Pişirme suresi; 20-40 dakika
Zorluk derecesi: 2
[h=2]Fransız Pandispanyası icin Gerekli Malzemeler[/h] 100 gr. kek unu
100 gr. buğday nişastası
6 adet iri yumurta
150 gr. toz şeker
90 gr. eritilmiş ve hafif soğutulmuş tere yağı
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
[h=2]Fransız Pandispanyası Nasıl Yapılır[/h] • Fırınınızı 190 derecede ısıtın.
• Bir veya iki adet 23 cm. capında kelepceli kek kalıbını yağlayın. İclerine yağlı kÂğıt serin.
• Un ve nişastayı orta boy bir kabın icine eleyin.
• Yumurtaları ve şekeri ısıya dayanıklı bir canağın icinde cırpın. Canağı icinde hafif hafif su kaynattığınız geniş bir tencerenin uzerine oturtun. (Canağın tabanı suya değmemelidir.)
• Şeker tamamen eriyinceye ve karışımın ısısı 45°Cye ulaşıncaya dek cırpmaya devam edin. Canağı kenara alın ve bekletin.
• Yumurtaları soğuyuncaya kadar yuksek hızda mikser ile cırpın. Hacmi uc katına cıkmalı ve kıvamı iyice koyulaşmalıdır.
• Geniş bir plastik spatula yardımı ile kuru malzemeleri yumurtanın icine yedirin.
• Kucuk bir kabın icine 2 bardak dolusu kek karışımı koyun. Eritilmiş tereyağını ve vanilyayı icine yedirin. Bu karışımı kalan kek karışımının icine ekleyip yedirin.
• Hızlıca hazırladığınız kek karışımını kek kalıplarına aktarın.
• Eğer iki kalıp kullanıyorsanız 20-30 dakika, tamamını tek kek kalıbında pişiriyorsanız 30-40 dakika kek kenarlardan ice doğru cekilmeye başlayana dek pişirin. Kek altın rengini almalı ve ortasına batırdığınız bir kurdanı dışarı cektiğinizde kurdan temiz kalmalıdır.
• Kekleri soğumaları icin kalıpların icinde 5 dakika bekletin.
• Kalıpların kelepcelerini gevşetin ve kenarlarını cıkarın. Keki tersyuz ederek kalıbın tabanını ve yağlı kÂğıdı kekten ayırın. Keki tekrar ters cevirin ve tamamen soğuması icin bekletin.