Magazin Editor
Magazin Habercisi
Porsiyon: 8-10 kişilik
Hazırlık suresi: 25 dakika
Pişirme suresi; 20-40 dakika
Zorluk derecesi: 2
[h=2]Fransız Pandispanyası icin Gerekli Malzemeler[/h] 100 gr. kek unu
100 gr. buğday nişastası
6 adet iri yumurta
150 gr. toz şeker
90 gr. eritilmiş ve hafif soğutulmuş tere yağı
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
[h=2]Fransız Pandispanyası Nasıl Yapılır[/h] • Fırınınızı 190 derecede ısıtın.
• Bir veya iki adet 23 cm. capında kelepceli kek kalıbını yağlayın. İclerine yağlı kÂğıt serin.
• Un ve nişastayı orta boy bir kabın icine eleyin.
• Yumurtaları ve şekeri ısıya dayanıklı bir canağın icinde cırpın. Canağı icinde hafif hafif su kaynattığınız geniş bir tencerenin uzerine oturtun. (Canağın tabanı suya değmemelidir.)
• Şeker tamamen eriyinceye ve karışımın ısısı 45°Cye ulaşıncaya dek cırpmaya devam edin. Canağı kenara alın ve bekletin.
• Yumurtaları soğuyuncaya kadar yuksek hızda mikser ile cırpın. Hacmi uc katına cıkmalı ve kıvamı iyice koyulaşmalıdır.
• Geniş bir plastik spatula yardımı ile kuru malzemeleri yumurtanın icine yedirin.
• Kucuk bir kabın icine 2 bardak dolusu kek karışımı koyun. Eritilmiş tereyağını ve vanilyayı icine yedirin. Bu karışımı kalan kek karışımının icine ekleyip yedirin.
• Hızlıca hazırladığınız kek karışımını kek kalıplarına aktarın.
• Eğer iki kalıp kullanıyorsanız 20-30 dakika, tamamını tek kek kalıbında pişiriyorsanız 30-40 dakika kek kenarlardan ice doğru cekilmeye başlayana dek pişirin. Kek altın rengini almalı ve ortasına batırdığınız bir kurdanı dışarı cektiğinizde kurdan temiz kalmalıdır.
• Kekleri soğumaları icin kalıpların icinde 5 dakika bekletin.
• Kalıpların kelepcelerini gevşetin ve kenarlarını cıkarın. Keki tersyuz ederek kalıbın tabanını ve yağlı kÂğıdı kekten ayırın. Keki tekrar ters cevirin ve tamamen soğuması icin bekletin.
Hazırlık suresi: 25 dakika
Pişirme suresi; 20-40 dakika
Zorluk derecesi: 2
[h=2]Fransız Pandispanyası icin Gerekli Malzemeler[/h] 100 gr. kek unu
100 gr. buğday nişastası
6 adet iri yumurta
150 gr. toz şeker
90 gr. eritilmiş ve hafif soğutulmuş tere yağı
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
[h=2]Fransız Pandispanyası Nasıl Yapılır[/h] • Fırınınızı 190 derecede ısıtın.
• Bir veya iki adet 23 cm. capında kelepceli kek kalıbını yağlayın. İclerine yağlı kÂğıt serin.
• Un ve nişastayı orta boy bir kabın icine eleyin.
• Yumurtaları ve şekeri ısıya dayanıklı bir canağın icinde cırpın. Canağı icinde hafif hafif su kaynattığınız geniş bir tencerenin uzerine oturtun. (Canağın tabanı suya değmemelidir.)
• Şeker tamamen eriyinceye ve karışımın ısısı 45°Cye ulaşıncaya dek cırpmaya devam edin. Canağı kenara alın ve bekletin.
• Yumurtaları soğuyuncaya kadar yuksek hızda mikser ile cırpın. Hacmi uc katına cıkmalı ve kıvamı iyice koyulaşmalıdır.
• Geniş bir plastik spatula yardımı ile kuru malzemeleri yumurtanın icine yedirin.
• Kucuk bir kabın icine 2 bardak dolusu kek karışımı koyun. Eritilmiş tereyağını ve vanilyayı icine yedirin. Bu karışımı kalan kek karışımının icine ekleyip yedirin.
• Hızlıca hazırladığınız kek karışımını kek kalıplarına aktarın.
• Eğer iki kalıp kullanıyorsanız 20-30 dakika, tamamını tek kek kalıbında pişiriyorsanız 30-40 dakika kek kenarlardan ice doğru cekilmeye başlayana dek pişirin. Kek altın rengini almalı ve ortasına batırdığınız bir kurdanı dışarı cektiğinizde kurdan temiz kalmalıdır.
• Kekleri soğumaları icin kalıpların icinde 5 dakika bekletin.
• Kalıpların kelepcelerini gevşetin ve kenarlarını cıkarın. Keki tersyuz ederek kalıbın tabanını ve yağlı kÂğıdı kekten ayırın. Keki tekrar ters cevirin ve tamamen soğuması icin bekletin.