Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Fırında Makarna Boreği Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]Fırında Makarna Boreği Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 1 paket cubuk makarna (veya istediğiniz makarna)
- 2 tane yufka
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1, 5 su bardağı sut
- Arasına koymak icin istediğiniz peynir ceşidi (ben lor ve biraz beyaz peynir karıştırarak koydum)
- Makarnayı tuzlu suda haşlayalım.
- Haşlanan makarnanın suyunu suzup tereyağını ve kaşar peynirini koyup erimesini sağlayın ve karıştırın .
- Sosu icin ;1 yumurta sıvı yağ ve sutu karıştıralım.
- Bir yufkanızı borcama serelim ve fazlalıkları borcamın dışında kalsın.
- Makarnamızın yarısını borcama dokelim ve yayalım.
- Hazırladığımız sostan dokelim ve peynirimizi dokelim.
- Kalan makarnamızı da ustune dokelim, tekrardan sostan dokelim, oteki yufkanızda makarnamızın ustune serelim ve sostan tekrar dokelim.
- Kenarda kalan yufkalarımızda icine doğru kapatalım, sosumuzun icine oteki yumurtamızı da kırıp cırpalım ve boreğimizin ustune dokelim .
- 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.