Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fırında Domates Corbası Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Merhaba değerli ziyaretcilerimiz domates corbasını fırında pişirmeye ne dersiniz? Evet yanlış okumadınız, bugun bildiğimiz Fırında Domates Corbası yapacağız. Bu nefis lezzeti cok beğeneceğinizi umuyorum, hazır pişirme kağıdı ve aluminyum folyo ile harikalar yaratacaksınız. Hem pratik hem de lezzetli bir corba tarifinde dikkat etmeniz gereken en onemli husus malzemelerinizin taze olması, ana maddesi domates olan corbanın, domates alırken dikkat etmeniz mevsiminde olması, curuk olmayanları almaya calışmanız gerekiyor. Biz taze kekik kullandık siz arzu ederseniz fesleğen veya maydanoz kullanabilirsiniz. Tercihinizi bir taneden kullanmalısınız, ya maydanozlu yapacaksınız, ya da fesleğenli aroması yoğun olan yeşillikler olduğu icin hoşunuza gitmeyen bir tat oluşturabilir, yoğun kullanırsanız. Artık Fırında Domates Corbasının malzeme listesi ve yapılışına gecebiliriz, kolay gelsin.
[h=2]Fırında Domates Corbası Malzemeleri[/h] 7-8 tane domates
Taze kekik (3 dal)
Sarımsak (3 diş)
1 kilo, et suyu
5 corba kaşığı, zeytinyağ
2 corba kaşığı, un
2 corba kaşığı, tereyağ
1 su bardağı, sut
Tuz, karabiber
Ve rende kaşar peynir
[h=2]Fırında Domates Corbası Tarifi[/h] Bir fırın tepsisine kesilmiş, pişirme kağıdı serelim oncelikle. Domatesleri yıkayalım ve iki eşit parcaya ayıralım tam ortasından. Kestiğimiz domatesleri fırın pişirme kağıdı serdiğimiz tepsine dizelim. Sarımsakları ayıklayıp, doğrayalım doğradığımız sarımsakları domateslerin uzerine serpiştirelim. Yıkadığımız taze kekikleri incecik doğrayalım, domateslerin uzerine onlarıda serpiştirelim. Domateslerin uzerine arzu ettiğiniz miktarda tuz ve zeytinyağ serpiştirelim. Fırın tepsisinin uzerini alimunyum folyo ile kapatarak, ısının haps olmasını sağlayalım. Onceden ısıtılmış fırında 190 derecede yaklaşık bir saat pişmeye bırakalım. Sure sonunda tepsiyi fırından alalım, ve tepsinin uzerini acalım. Bir tencerede tereyağını eritelim, eriyen tereyağın uzerine domatesleri yerleştirelim. Domateslerin uzerine 2 corba kaşığı unu serpiştirerek ilave edelim ve karıştıralım, daha sonra et suyunu ilave edelim. Blendırdan gecirelim, kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alalım ve sutu ekleyelim. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ekleyiniz ve karıştırınız, corbanızı bir servis kasesine alın, karabiberle susleyin uzerine hafif sızma zeytinyağ gezdirin. Son olarakta rende kaşar peynir ekleyerek servis edin.