Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 1 adet karnabahar
  • 3 su bardağı sut
  • 3 yemek kasığı un
  • 2 yemek kasığı margarin
  • Kasar peyniri
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
[h=2]Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Karnabaharlar doğranır yıkanır ve tencereye alınır.
  2. Tuz, 1 bardak sut ve uzeri gecene kadar su ile doldurulup tencereyi ocağa koyup karnabaharlar haşlanır.
  3. Haşlandıktan sonra suyu suzulur borcama yada tepsiye karnabahar dizilir.
  4. Bir tencerede 3 yemek kasığı un, margarin ile un kokusu cıkana kadar kavrulur.
  5. Ustune 2 su bardağı sut yavaş yavaş eklenir ve devamlı karıştırılır.
  6. Tuzu ve karabiberi ilave edilerek kıvamı koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  7. Hazırlanan beşamel sos karnabaharların ustune eşit olarak yayılır sosun ustune rendelenen kaşar peyniri bolca serpilir.
  8. Kaşarların ustunde kırmızı toz biber serpilip 190 c fırında pişirilir.Afiyet olsun