Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 1 adet karnabahar
- 3 su bardağı sut
- 3 yemek kasığı un
- 2 yemek kasığı margarin
- Kasar peyniri
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karnabaharlar doğranır yıkanır ve tencereye alınır.
- Tuz, 1 bardak sut ve uzeri gecene kadar su ile doldurulup tencereyi ocağa koyup karnabaharlar haşlanır.
- Haşlandıktan sonra suyu suzulur borcama yada tepsiye karnabahar dizilir.
- Bir tencerede 3 yemek kasığı un, margarin ile un kokusu cıkana kadar kavrulur.
- Ustune 2 su bardağı sut yavaş yavaş eklenir ve devamlı karıştırılır.
- Tuzu ve karabiberi ilave edilerek kıvamı koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Hazırlanan beşamel sos karnabaharların ustune eşit olarak yayılır sosun ustune rendelenen kaşar peyniri bolca serpilir.
- Kaşarların ustunde kırmızı toz biber serpilip 190 c fırında pişirilir.Afiyet olsun