[h=2]Fındık Örgüsü Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 paket 10’lu milföy
- 50 gr badem
- 50 gr ceviz
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 50 gr erimiş tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- Tezgaha fırın kağıdı serin. Milföyleri ikişer olacak şekilde yan yana dizin.
- Biraz yumuşamasını bekleyin. Milföyleri çatal yardımı ile orta kısımdan birleştirin.
- Oklava yardımı ile dikdörtgen olacak şekilde biraz açın.
- Bademi ve cevizi toz haline gelene kadar rondodan geçirin. Şekeri tarçını da ilave edip karıştırın.
- Son olarak tereyağını da eritip ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Karışım biraz soğuduktan sonra milföyün üstüne yayın ( her tarafına gelmek zorunda değil )
- Daha sonra milföyü uzun tarafından katlayarak rulo haline getirin.
- Bir bıçak yardımı ile ruloyu ortadan bölün ( başlangıç noktasının 2 santim altından kesin )
- İç kısımları dışa çevirerek birbirine dolayın. tepsiye fırın kağıdı serin ve örgülerimizi tepsiye alın.
- Fırça yardımı ile yumurta sarısını da sürün hafiften. 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin.