Ev Yapımı Erik Pestili Tarifi İçin Malzemeler
Herkese merhaba Uzun bir aradan sonra erik pestili tarifiyle karşınızdayımHiç bekletmeden tarifimizin yapım aşamasına geçelim
- 2 kg erik
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı su
Herkese merhaba Uzun bir aradan sonra erik pestili tarifiyle karşınızdayımHiç bekletmeden tarifimizin yapım aşamasına geçelim
- Öncelikle eriklerimizi güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım.
- Tenceremize alıp şeker ilave ederek erikler yumuşayana kadar kaynatalım.
- Blender yardımıyla erikleri püre haline getirip süzgeçten geçirerek tekrar ocağa alalım.
- Kaynamaya başlayınca içine suyla açtığımız nişastayı ilave ederek bir kaç dakika karıştırarak pişirelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye güzelce yayıp güneşte bir kaç gün kurumaya bırakalım.
Dilerseniz sade isterseniz de benim yaptığım gibi içine ceviz koyarak muska ya da rulo şeklinde sararak servis edebilirsiniz Ev yapımı leziz mi leziz pestilimiz servise hazır