[h=2]Elturşusu (Eşkili) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 3 adet yeşil biber
- 1 avuç kurutulmuş acı kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Su
- Yarım çay bardağı tohum sumak ekşisi
- Tüm sebzeleri güzelce küçük küçük doğrayalım.
- Ardından kırmızı acı biberi ekleyelim.
- Üstüne gelecek kadar sıcak su koyalım ve 1 çay kaşığı tuz ve limon tuzu ekleyip kaynamaya bırakalım.
- O haşlanırken sumak eskisini kaynar su ile ıslayalım ve üzerini kapatıp bekletelim
- Ardından sebzeler haşlanınca ocaktan alalım.
- Aldıktan sonra içindeki sudan bir çay bardak alalım ve gerisini süzelim ve elimizle hafif hafif haşlanan sebzeleri ovalım.
- Ardından kenara ayırdığımız kendi suyunu koyalım.
- Ardından sumak etkisini iyice ovarak eskisini iyice çıkarıp sumaklı suyu içine aktaralım.
- Tortusunu atalım. Ardından kuru nane, tuz ekleyelim ve buz dolaba bırakalım soğuduk tan sonra afiyet olsun