[h=2]Elmalı Yaprak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler[/h]Hamuru için;
- 250 gr tereyağı yada margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşağı yoğurt
- Yarım su bardağı nişasta
- Aldığı kadar un
- 3 orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı tarcın
- 1 küçük boy çay bardağı şeker 1 avuç ceviz (İsteğe bağlı)
- Kakao
- Elmalı harç için elmalar soyulup rendelenir. Bir tavaya alınır suyu kısılır suyu salıp çekmeye yakın şeker eklenir şeker eriyene kadar pişirilir.
- Üzerine tarçın ve ceviz eklenip ocak kapatılır. Bu sırada bi kaba oda ısısında erimiş yağ, pudra şekeri, yoğurt, nişasta kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırılır.
- Üzerine yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un eklenir yumuşak hamur olacak şekilde yoğurulur.
- Hazırlanan hamurdan küçük parçalar alarak yuvarlanır bastırılıp içine elmalı harçtan konulup kapatılır yaprak şekli verilir.
- Ayrı bir kasede hazır bulunan kakaoya bıçağın ucu batırılır şekillendirilen kurabiyelerin üzerlerine çizikler atılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir önceden ısıtılmış 180 °altı hafif pembeleşene kadar pişirilir. Afiyet olsun