Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Elmalı Pudingli Pasta Tarifi İcin Malzemeler[/h] Hamuru icin:
[h=2]Elmalı Pudingli Pasta Tarifi İcin Malzemeler[/h] Hamuru icin:
- 300 g Un
- 100 g Margarin (oda sıcaklığı)
- 100 g Şeker
- 2 Yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin şekeri
- 6-7 Elma
- 50 g Margarin
- 50 g Şeker
- 50 g Kuru uzum
- 2 cay kaşığı tarcın
- 1 paket Vanilyalı Puding
- 150g Un
- 100g Margarin (oda sıcaklığı)
- 100g Şeker
- Hamurumuz icin tum malzemeler bir kapta yoğurulur ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir. 30 dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Elmaları soyup kup kup doğrayıp margarin, şeker, yağı ve kuru uzumleri ekleyip guzelce pişirelim. Katılaşınca altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Bir paket vanilyalı pudingi pişirelim ve 10 dakika soğumaya bırakalım.
- Soğuyan hamuru kelepceli kalıpta ellerinizle bastırarak kenarları 3-4 cm yukseltin.
- Soğumuş pudingi hamurun uzerine dokelim ve ardından elmalı karışımı uzerine ekleyelim.
- Uzeri icin hazırlayacağımız hamurun malzemelerini karıştıralım ve dağılan parcacıklı bi hamur elde edelim.
- Pastamızın uzerine bu hamuru guzelce dağıtalım.
- Onceden ısıtılmış fırında 180 derecede uzeri kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra uzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun