[h=2]Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 2 yemek kaşığı dolusu Teremyağ Gurme Kaymaklı (200 gr)
- 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 6 çay bardağından biraz daha fazla un
- İç Malzemesi
- 2 adet elma (Büyük)
- Bir avuç iri kıyılmış fındık ya da ceviz
- Tarçın
- Pudra şekeri
- Elmayı soyup rendeliyoruz, şekerini ilave ediyoruz
- . Suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Tarçını ve fındığı da katıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yağı, yoğurdu, yumurtayı ve şekeri çırpma kabına alıp mikserde kremsi bir kıvam oluncaya kadar çırpıyoruz.
- Unu ve diğer malzemeleri de katıp hafif ele yapışan bir hamur yapıyoruz.
- Ununu dökerken azar azar ilave ediyoruz ki sert bir hamur olmasın. İstediğimiz şekillerde yapıp iç malzemesini koyuyoruz. Ben kurabiye ve rulo şeklinde yaptım.
- Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında hafif kızartıyoruz. Ilınınca bolca pudra şekerine bulayıp üzerine de döküyoruz. Afiyetle olsun.