[h=2]Elmalı Efnanlı Yaprak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler[/h]İç malzemesi;
- 3 adet elma
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı efnan bitkisel karışım
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 3 kaşık yoğurt
- 250 gr tereyağ, yada margarin
- 1 paket vanilin
- 1, paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Kakao
- Öncelikle iç harcı hazırlayın elmaları rendeleyip tavaya alın.
- Üzerine şeker ilave edip elmaların suyu çekene kadar kavurun.
- Altını kapatıp efnan bitkisel karışımı ilave edin tarçını ekleyin iyice karıştırın.
- Un hariç bütün malzemeleri karıştırın yavaş yavaş kontrollü şekilde un ilave edin.
- Elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde toplar alın açın. İçersine iç harcı koyun.
- Oval kapatın. Yassıltın bıçak yardımıyla kakaoyla yaprak deseni verin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 35 -40 dakika kadar hafif pembeleşinceye kadar pişirin Afiyet şifalar olsun