Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Diş Fırcası Secimi ve Fırcalama Teknikleri

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Diş Fırcası Secimi ve Fırcalama Teknikleri diş fırcası secimi, dişler nasıl fırcalanır, diş fırcası secimi nasıl olmalı

Ağız ve diş sağlığı icin duzenli olarak dişleri fırcalamak gerekiyor. Eğer erken yaşlar da dişlerinizi kaybetmek ve sorunlar yaşamak istemiyorsanız diş fırcanızı en doğru şekil de secmeli ve doğru diş fırcalama tekniklerini uygulamalısınız.

Bu yazımız da sizlere doğru diş fırcalama nasıl olmalı ve diş fırcası secimi hakkın da işinize yarayacak bilgileri paylaşıyoruz.

dis-fircasi-secimi-ve-fircalama-teknikleri-5e7a51ebc9ffb.jpg
dis-fircasi-secimi-ve-fircalama-teknikleri-5e7a51ebc9ffb.jpg


Omrumuz boyunca kaliteli bir yaşam surebilmek icin dişlerimize cok iyi bakmak zorundayız. Bu sebeple duzenli ve doğru bir bicimde dişlerimizi fırcalamalıyız. Oncelikle doğru diş fırcası secmeliyiz. Diş bakımı icin en uygun diş fırcası orta sertlikte ve naylondan uretilmiş olmalıdır. Ayrıca ağız icerisinde kolay hareket edebilecek bir dizayna da sahip olması şarttır. Dişlerin gorunmyen yzu olan arka dişler ve dişlerin arka kısımlarına kolay ulaşım olması icin diş fırcasının kafası da cok buyuk olmamalıdır.

Dişler gunde en az iki kere belirli bir periyotta fırcalanmalıdır. Dİş macunlarının hemen hemen hepsi işe yaramaktadır. Uygun fiyatlı ve tanınan bir markaya ait diş macunu secimi yeterli olacaktır. Diş parlatma tozlarından diş hekiminiz tavsiye etmediği muddetce kullanılmamalıdır. Diş parlatma tzlarının diş sağlığına aşırı kullanımda zarar verdiği bilinmektedir.
Diş fırcalamalarında ki temel hareketleri her seferinde aslında aynıdır. Diş fırcamız diş etlerimizin başladığı noktaya hafif eğimli olarak yerleştirilir ve bu pozisyon korunarak minik dairesel hareketler yardımı ile dişler fırcalanır.
Diş fırcamız diş etlerine yaklaşık 45 derecelik bir eğimle tutulduktan sonra ağız boşluğuna doğru dış yuzeylerden başlamak kaidesi ile daireler cizerek yumuşak bir şekilde on dişlerden arka dişlere doğru yapılmalıdır.

Dişlerin arka kısımlarında benzer bi bicimde diş etlerinden ağız boşluğuna doğru bir supurge misali aşağıdan yukarıya doğru yapılmalıdır.

Ağzımızda koşelerde kalan ciğneme bolumleri (en fazla curukler genelde bu bolgelerde gercekleşir) duz bir şekilde ileri geri hareket ettirmek sureti ile gercekleştirilir.

Diş fırcalama suresi en fazla 3 dakika olarak sınırlandırılmıştır. Ayrıca hic bir sağlıklı diş etinde (kurallara uygun fırcaladığınız takdirde) kesinlikle kanama olmaz. Kanama diş eti hastalıklarının habercisidir ve mutlaka uzman bir hekim tarafından kontrol edilmelidir.

Diş fırcaları kesinlikle ama kesinlikle kişiye ozeldir. Bir diş fırcası ile birden fazla kişi diş fırcalayamaz. Bir diş fırcası en fazla 6 ay kullanılmalıdır. Ayrıca diş ipi kullanımı da tavsiye edilmektedir.

Ayrıca mumkunse diş fırcalamadığınız esnalarda fırcanın olduğu bolumleri acıkta tutmamakta fayda bulunmaktadır. Banyoda ortaya cıkacak bakteri ve ya zararlı partikullerin fırcamıza gelmesi onlenmelidir. Coğu diş fırcası kapağı ile birlikte satılmaktadır. Bu kapağı kullanım donemi boyunca muhafaza etmelisiniz.
Genişletmek icin tıkla ...