Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cokertme Kebabı Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
DAVET YEMEĞİ SUNUMUNDA!
Yoresel lezzetlerden olan bu yaz yemeği, EGE mutfagının incisi. Ege’ye giden herkes mutlaka bu harika lezzeti tatmıştır. Eğer siz denemeyenlerden iseniz mutlaka denemelisiniz deriz. Yapımı kolay tarifimize hemen geciyoruz. Kolay gelsin…
Malzemeler:
200 gram dana eti (yağsız, yumuşak sırt eti)
2 tane patates
2 yemek kaşığı, yoğurt
3 yemek kaşığı, tereyağ
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
Cokertme Kebabı Tarifi
Oncelikle yıkayıp soyduğumuz pataesleri rende yapalım, rendelediğimiz patatesi karıştırma kabına alalım. Rende patatesin icine lezzetlenmesi icin baharatları ilave edelim (tuz, kırmızı toz biber, karabiber) patates ve baharatları harmanlayalım. Bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı alalım eritelim, eriyen tereyağın icine patatesleri tavaya dokelim, omlet pişirir gibi yuvarlak bir şekil vererek patatesleri yayalım. Pişmeye bırakalım.
Biz bu arada yağsız, yumuşak olan etimizi ince ince kup doğrayalım. diğer tarafta tavayı ocağa alalım icine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edelim, uzerine etleri alalım. Etleri fazla pişirmeyeceğiz etin uzerine kırmızı toz biber serpelim renk vermesi icin karıştıralım. Etler suyunu salıp cekince icine 1 kaşık tereyağı ekleyelim. Sarımsakları incecik kıyalım, 2 kaşık yoğurdu bir cukur kaba alalım icine sarımsağı ilave edelim ve karıştıralım. Bu arada patateslerin altı piştikten sonra, ustu pişmesi icin cevirelim pişmeye bırakalım. Patetes pişince tavadan alalım, servis tabağına eğer patatesin dekoratif durmasını isterseniniz bir su bardağı yardımı ile patatese şekil vererek kesebilir yuvarlak halkalar cıkarabilirsiniz. Duz servis tabağına once yuvarlak şeklinde kestiğimiz patatesleri dizelim. Patateslerin kenarına sarımsaklı yoğurdu ilave edelim, yoğurdun uzerine nar gibi kızarmış olan eti yağınla birlikte kaşık kaşık dokuyoruz. Son olarak bir iki dal maydanoz atalım uzerine. Yemeğimiz servise hazır.
Sıcak servise sunalım. Afiyet olsun….
RESİMLERİ DAHA DETAYLI GOREBİLMEK İCİN LUTFEN UZERLERİNE TIKLAYINIZ…
1 | 22
jpg

2 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 10.39.32

3 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 10.36.32

4 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 10.42.17

5 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 10.45.13

6 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 10.45.29

7 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 10.45.55

8 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 10.44.24

9 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 10.40.23

10 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 10.49.31

11 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 10.48.00

12 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 10.53.24

13 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 10.55.05

14 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 10.56.56

15 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 10.52.11

16 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 10.51.56

17 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 11.00.03

18 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 11.26.20

19 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 11.24.31

20 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 11.28.08

21 | 22
Ekran Resmi 2014-08-27 11.29.29

22 | 22
cokertme kebabı


[h=3] Başka bir Tarif[/h] Malzemeler
200 gr dana biftek
2 Adet orta boy patates
2 Su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su
Sos icin :
1 Corba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
Kebap Tarifi:
2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvama gelene dek cırpın.
Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit copu gibi ince ince doğrayın.
Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında kesin.
Once patatesleri kızartın, ardından ince kesilmiş bifteği arkalı onlu kızarana dek pişirin.
Servis tabağına once yoğurdu alın.
Uzerine kızarmış patatesleri bifteği yayın.
1 corba kaşığı tereyağını eritin.
Kırmızıbiberi ilave ederek sosu kebabın uzerine gezdirin.
Sıcak olarak servis yapın.